woensdag 1 december 2010

Jamie remixt album Gil Scott-Heron

Jamie, bekend vanwege zijn werk met de band The XX en door een recente single solo, zal het hele album van Gil Scott-Heron remixen. Het album in kwestie is het dit jaar uitgekomen I’m New Here. Deze nieuwe versie hiervan zal op 22 februari uitkomen via het XL/Young Turks label.

Eén van de nummers die geremixd wordt heet ‘I’ve Been Me’, wat natuurlijk logisch lijkt, maar door enkele avant-garde mensen werd geprobeerd zoveel mogelijk te wisselen tussen personen, om uiteindelijk weer terug te keren tot jezelf. Oftewel, je werd wakker als iemand anders, je doet alles wat die persoon zou doen maar dan volgens hoe jij het zou invullen, en de volgende dag wordt je weer wakker als jezelf. Echter, iemand anders is de vorige dag dan jou geweest. En als die persoon zich heel stoer en dominant heeft gedragen waardoor nu iedereen bang voor je is dan is dat dus het imago wat je nu hebt. En dan is de vraag, ga je met je nieuwe imago door (oftewel, ben je zoals ze zeggen dat jij bent), of geef je weer een andere invulling aan jezelf?

Maar omdat je dus elke dag iemand anders was (en zelfs als je jezelf was, misschien was je een andere vorm van jezelf omdat iemand de vorige dag dat had aangepast), werd er in die kringen vaak de vraag gesteld, wie ben jij de laatste tijd geweest? Waarop je vervolgens het antwoord kon krijgen “Oh, I’ve been me”.

Geen opmerkingen: