donderdag 1 januari 2009

About IKRS!

IKRS is al zo ongeveer ruim een jaar bezig met het rapporteren over volgens ons goede en nieuwe muziek op een zo eigen en creatief mogelijke wijze. In de typische, individuele stijl van onze schrijvers schrijven we over muziek en de randzaken daarbij. Indiepop, electro, rock, synth-pop, en alles daartussen: wij schrijven over wat wij (en hopelijk ook u) interessante muziek vinden. Dagelijks updaten we de site met nieuws en muziek, en daarnaast verschijnen er ook nog interviews, recensies, columns, etc. Hieronder een overzicht in meer detail van de onderdelen op deze site.

Om dit zo goed mogelijk te doen horen wij ook graag van u! Laat vooral uw mening achter, of uw ideeën over muziek, of de site. Wij zoeken altijd nieuwe muziek en schrijvers met een creatieve inslag. Wil jij jouw creativiteit kwijt en vind je schrijven leuk (door veel te schrijven wordt je immers beter, en het is een outlet), neem dan vooral contact met ons op. Lees even onder het kopje “Schrijven voor IKRS”. Maak je muziek of weet je muziek die wij moeten horen, of heb je een blog die wij moeten lezen, drop a line as well via ikrszine@gmail.com . En verder horen wij graag uw meningen via de comments/mail/lastFM over muziek.

De site wordt dagelijks bijgewerkt
Yup, that’s right. Als er volgens ons interessant nieuws is dan komt het op de site te staan, met onze eigenzinnige addities. Plus elke dag komt er een nieuwe Clip van de Dag! met weer wat nieuws om naar te luisteren. Het kan soms zijn dat we een dagje overslaan, maar check de volgende dag dan gerust terug! En vaak wordt onze site ook bijgewerkt met recensies, nieuwe muziek die je kan luisteren, columns, interviews, etc!

Schrijven voor IKRS
Wij zoeken altijd schrijvers, period. Vind je schrijven leuk, of heb je creativiteit en kunstzinnigheid en zoek je daarvoor een outlet, laat ons weten wat je ideeën zijn. Wij recenseren te weinig, dus als je ons daarin kan helpen, geweldig! Of als je een leuk idee hebt voor een column, let us know, of het nou zeer in depth is of nou juist luchtig en alleen zijdelings met muziek te maken heeft, het maakt ons niet uit. Wij houden vooral van mensen met een eigen, eigenzinnige stijl. Maar laat je niet afschrikken, just join us and give it a go! Zelfs al is het schrijven uiteindelijk toch niets, dan blijven we graag met je over muziek discussiëren. We zijn allemaal muziekliefhebbers, dus voel vooral niet awkward om even een mailtje te sturen, iedereen hier vindt het gewoon leuk om over muziek en creatieve dingen te hebben, dus join us! ikrszine@gmail.com

Contact opnemen met IKRS
Wil je contact opnemen met ons, dat kan altijd. Wij staan altijd open voor een praatje. Zit je in een band en wil je die promoten, mail ons en stuur ons gerust een demotape. Heb jij een band gevonden en wil je die met ons delen, dat kan altijd. Wil je onze mening over whatever, ook dat kan. Heb je zelf een blog en zou je graag met ons willen samenwerken of links willen uitwisselen, let us know. Wij proberen de site zo open en community like mogelijk te maken, dus voel je vrij met ons een praatje te maken via de comment box, via e-mail (ikrszine@gmail.com), of met de editor van de site via LastFM (www.last.fm/user/sa34). Wij vinden het altijd leuk.

Individuele schrijfstijl
Creativiteit vinden wij zeer belangrijk. Zeker een outlet vinden voor die creativiteit. En algemene kennis ook. Daarom injecteren wij in onze stukjes altijd een individuele schrijfstijl, per schrijver anders. Dit zorgt voor een eigen geluid. Muzieknieuws kan je overal toch al lezen, wij bundelen wat wij interessant vinden en proberen ook het plezier in het lezen te verhogen. Absurdistische en postmodernistische elementen kan u terug vinden bijvoorbeeld, en zo proberen wij naast droog het over muziek hebben ook iets anders te bieden.

Ik ben het niet altijd eens met jullie mening
Uiteraard niet, en gelukkig maar. En dat komt ook door het internet. Veel recensies die wij hier plaatsen, die albums heeft u al gedownload en geluisterd. Daarom gaan onze recensies ook over de argumenten, en hopen wij zo de lezer nieuwe perspectieven te geven. Het idee dat een recensie sturend is, is achterhaald in onze optiek. Maar door nieuwe perspectieven te geven hopen wij de discussie en de levensduur van muziek te verlengen, en zo blijft muziek en uw opinie daarover in flux.

Interviews
Yup, die doen wij. Niet veel, want wij zijn klein en doen dit erbij, dus wij zijn altijd maar met één interview per keer bezig. En soms heb je dat interview binnen een week vanaf het eerste contact met het management af (The Invisible), en soms duurt het maanden. Helaas, vanwege de workload, worden wij genoodzaakt hierop te wachten, waardoor de stroming van interviews niet altijd even snel gaat. Maar we zijn altijd bezig met interessante artiesten aan het woord te laten. Dit ook met dank aan samenwerkingsverbonden tussen ons en de Amerikaanse site EVB en het Britse Musosguide.

Recensies
Wij proberen zoveel mogelijk muziek te recenseren. Er worden veel gigs bezocht en daar worden verslagen over gemaakt om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de live ervaring, en wij proberen zoveel mogelijk albums te bespreken. Dit gebeurt zo uitgebreid mogelijk, want wij willen ten eerste een goed beeld van het album geven, ten tweede willen wij vanuit onze individuele expertises misschien nieuwe of andere perspectieven op tafel leggen waardoor u een completer beeld krijgt van het album. Mensen met een literatuur en cultuur achtergrond zullen andere dingen opvallen dan mensen die zelf gitaar spelen of de synth hanteren. Hierdoor kan men elkaar altijd complementeren. U ons dus ook!

Tracks van de week!
Omdat wij graag nieuwe muziek willen horen, en wij aannemen dat u dat ook wilt, pakken wij elke week zes nieuwe tracks. Deze bespreken we kort, maar we zetten er ook een link bij zodat u meteen zelf uw eigen oordeel kan vormen. Deze tracks kunnen van pas gelekte albums komen, nieuwe singles zijn, of nieuwe remixes. Vanaf nu elke woensdag!

Radio zondag
Een column die weldra van start zal gaan. Elke week zal één track beluisterd worden door een groep mensen, alsof we met zijn allen in een kamer zitten en het nummer komt voorbij op de radio. Na een snelle luisterbeurt zal iedereen zijn mening geven en een cijfer. Luchtig, snel, en omdat iedereen van een andere achtergrond komt inzichtvol. Na een aantal weken zal u de persoon weten waar u het vaakst mee eens bent en zo kan hij/zij een richtlijn vormen. Vanaf nu elke zondag!

Wat viel op in de week…
Een kleine, luchtige blik op de randverschijnselen in de muziek, of gewoon dingen in het nieuws of het persoonlijke leven van de columnist. Een luchtige, niet zeer serieuze afwisseling van al die herrie die door moet gaan als muziek. Elke vrijdag/zaterdag!

De maandelijkse mixtape
In deze mixtape proberen we zoveel mogelijk nieuwe tracks, en wat oudere, te verwerken voor uw luisterplezier. Deze worden gemixt (amateuristisch, I’m sure) en als een soort van DJ-set aangeboden. Maar dus niet een echte set, maar meer een showcase voor nummers en bands, dus verwacht niet dat elke overgang precies klopt of dat de BPM van de nummers altijd precies past.

Features
Naast deze wekelijkse en maandelijkse standaard columns, en de dagelijkse nieuws updates en clips van de dag, zijn er ook features die af en toe en op niet vastgezette tijden de kop op komen steken. Een nieuwe column of een in-depth feature over een bepaalde band: afhangend van tijd en creativiteit verschijnen deze zo vaak mogelijk op de site. Je kan bij ons alles verwachten.

Wij hopen dat u een vaste lezer wordt, en schroom vooral niet van u te laten horen. Wij houden van muziek en creativiteit, u houdt ongetwijfeld van één van deze twee dingen, dus dan hebben we al wat gemeen, no?

Word about the editor: De “editor” van deze site is bijna klaar met zijn Master in de Engelse Taal & Cultuur. De literatuurkant gekozen hebbend heeft Stef vele toneelstukken, literaire romans, en muziek bestudeerd. Daarbij is het hoofd van deze site een gepubliceerd auteur op meerdere buitenlandse muzieksites, vaste contributor van Musosguide en EVB, en auteur van een in New York vertoonde korte film. Tevens is er twee keer een papierenversie gemaakt van IKRS, waarbij Stef o.a. verantwoordelijk was voor de lay-out en de administratieve regelingen.

Geen opmerkingen: