maandag 24 januari 2011

Johan Agebjorn komt met ambient album

Johan Agebjorn zal op 8 februari een nieuw album uitbrengen. Dit album heet Mountain Lake en komt uit via het Lotuspike label. Het zal een ambient album zijn, met onder andere mixes van een nummer van Glass Candy en een nummer dat Agebjorn heeft gemaakt met Sally Shapiro. Agebjorn is degene die normaliter de Italo Beats voor Shapiro verzorgd. Het album kent dertien nummers.

Eén van de nummers heet ‘Last Tram to Comet Square’, en daar is al een denktank op gezet. Want mocht de wereld niet meer bewoonbaar zijn, dan zullen er via het dan opgezette Comet Square verscheidene raketten vertrekken naar andere planeten. Maar er zijn maar een beperkt aantal raketten, dus het transport ernaartoe baart zorgen, zeker wat betreft de laatste tram. Er moet gekeken worden naar logistiek, immers, en naar veiligheid.

Het huidige plan is, geen veiligheid, want de beveiliging brengt problemen met zich mee. Ten eerste, wie wil het beveiligen, want als je dat doet kan je automatisch niet mee met die laatste raket van aarde. Dus beetje dom om je daarvoor op te geven. Dus het huidige plan zegt, geen veiligheid, laat die laatste tram maar rijden, en dan laat ze elkaar maar uitmoorden, en dan uiteindelijk zitten de meest fysiek ingestelde mensen in die raket, en dan laten we die ontploffen, zijn we er met z’n allen vanaf. Ik bedoel, we zitten op een andere planeet, dus wij hebben er dan geen last van, en het bespaart ons nu het plannen. Soms moet je problemen ook zichzelf laten oplossen.

Geen opmerkingen: