vrijdag 14 januari 2011

Nieuw album Crystal Stilts

In april zal de band Crystal Stilts hun tweede album uitbrengen. Deze zal het uit 2008 stammende debuut Alight of Night op gaan volgen en uitgebracht worden via Slumberland/Fortuna Pop!. Het album krijgt de naam In Love with Oblivion en telt elf tracks. De eerste single zal in maart uitkomen, en de keuze is gevallen op het nummer ‘Through the Floor’. Het plaatje is de cover art.

Eén van de nummers heet ‘Sycamore Tree’, en de Sycamore Tree is een illustere boom waarnaar Eli Oparowitz telkens werd gestuurd in zijn queeste naar meer. Want, zo dacht Eli, er moet meer zijn. En dan werd er gezegd, Do you seek more?, en als Eli daar dan met Ja op antwoordde werd hij doorverwezen naar de Sycamore Tree. Maar daar eenmaal aangekomen, kwam er wederom een man op hem af, Do you seek more?, wat Eli dan weer beaamde. En dan werd hij gestuurd naar de volgende boom. Twee Sycamore bomen, dacht Eli, ik wist niet eens dat er eentje was. Maar er was een tweede! En daar aangekomen kwam hij erachter, hey, er is een derde! En een vierde! Een vijfde! Een zeventiende!

En zo gingen er een paar maanden voorbij (zijn vrouw was allerminst blij want ze moest haar man hierdoor vrij lang missen, om nog maar te zwijgen over de tientallen stoofpotjes die verloren gingen omdat haar man weer zonder het haar te vertellen weg was), en in desperate wanhoop (don’t you love pleonasmes?) richtte hij zich tot de goden en riep, Dit brengt me nergens! En de goden riepen, Maar je zocht toch meer?, wat Eli dan weer moest beamen. Echter, hij zag niet in hoe hij daadwerkelijk “meer” gevonden had. De goden schudden meewarig hun hoofden, en sommige schudden allebei haar hoofden, en ze klaagden dat, hoeveel je de mens ook meer gaf, ze het toch niet zagen. Eli schudde meewarig zijn hoofd en zweerde dat, als ze het hadden over de bomen (wat hij vermoedde!), ze die toch echt in hun ---- konden steken.

Geen opmerkingen: