woensdag 19 januari 2011

Meer informatie over nieuw The Strokes album

Er is meer informatie naar buiten gekomen aangaande het nieuwe album van The Strokes. Zo lijkt de titel Angles te gaan worden volgens bronnen (not sure by all means though, from what I gather, so don’t pin me down to it), en zijn er een paar namen van nummers bekend gemaakt. Het album zal op 22 maart uitkomen via RCA.

Eén van de nummers zal ‘Life is Simple’ heten, wat de uitkomst van het onderzoek “Het leven, en waarom mensen er zo’n probleem van maken terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo hoeft” van Anna Freud was. Zij zei, als succes is om van het beginpunt A naar het eindpunt B te komen, waar het beginpunt A het binnenkomen van de wereld is (ook wel geboorte genoemd) en eindpunt B het verlaten van de wereld is (ook wel doodgaan genoemd), dan kunnen we concluderen dat het leven heel simpel is.

Op de vraag waarom veel mensen het leven als moeilijk ervaren gaf ze als antwoord dat veel mensen het leven als moeilijk ervaren omdat ze andere doelen voor ogen hebben dan die het leven eigenlijk heeft. Want als constante factor in het leven is het doel dood gaan. Maar mensen hebben vaak een ingebouwde drang een secundair doel na te streven omdat ze het gevoel hebben dat ze naast het primaire doel ook nog iets van hun leven moeten maken. Silly people. Maar, zo zegt ze, daar is een logische verklaring voor, want dit is waarschijnlijk zo omdat het primaire doel te makkelijk is, want iedereen gaat dood, dus dat devalueert de succes ervaring van het halen van het primaire doel. Daarom, zo sluit ze haar betoog af, zou het eigenlijk ook helemaal geen goed computerspelletje zijn.

Geen opmerkingen: