donderdag 16 oktober 2008

Franz Ferdinand Kondigt Nieuw Album Aan

Dat het er aan zat te komen wist iedereen, maar na lang wachten is hij ook officieel aangekonigd: Het nieuwe album van Franz Ferdinand! De Schotse grootmachten hebben hun tijd ervoor genomen, maar nu zijn we dan toch weer een stapje dichterbij een album dat prachtig lijkt te gaan worden. Het zal gaan aankomen op het label Domino, en zal de 26ste van januari in de winkels liggen. Eerder dit jaar leek het er nog op dat een winter release eind 2008 erin zou zitten, maar enkele maanden geleden zeiden de heren dat het begin 2009 zou worden. Het album zal Tonight: Franz Ferdinand heten. In eerste instantie wouden de mannen het "Bite Hard" noemen, maar in Amerika betekent het dat iets vrij hard zuigt. Oh well...

Dit is wat Kapranos zei over het album: "Tonight: Franz Ferdinand is music of the night: to fling yourself around your room to as you psyche yourself for a night of hedonism, for the dance-floor, flirtation, for your desolate heart-stop, for losing it and loving losing it, for the chemical surge in your bloodstream. It's for that lonely hour gently rocking yourself waiting for dawn and it all to be even again"

Op het Lowlands festival van dit jaar gaven Kapranos en zijn mannen al een voorproefje van de nieuwe nummers. IKRS was zeer enthousiast, zeker over de nummers 'Bite Hard' en 'What She Came For', die allebei op het album zullen staan. Afgaande op deze fantastische set is het enthousiasme bij ons moeilijk te temperen.

Track Listing:

1. Ulysses
2. Turn It On
3. Kiss Me
4. Twilight Omens
5. Send Him Away
6. Live Alone
7. Bite Hard
8. What She Came For
9. Can't Stop Feeling
10. Lucid Dreams
11. Dream Again
12. Katherine Kiss Me

Geen opmerkingen: