vrijdag 31 oktober 2008

Woody Allen en zijn jazz band in Heineken Music Hall

De vermaarde Amerikaanse regisseur Woody Allen, die furore maakte door onder andere Star Wars van de Oscar af te houden met zijn film Annie Hall, zal in de Heineken Music Hall spelen. Want naast elk jaar een film uitbrengen, wat de oude New Yorker gestaag volhoudt met dit jaar Vicky Cristina Barcelona met Javier Bardem en Penelope Cruz. En dat hij aan het touren is met zijn jazz band betekent ook dat hij klaar is met zijn volgende film, Whatever Works, met Larry David, het brein achter Seinfeld. Allen wordt gezien als één van de beste regisseurs en komedianten aller tijden.

De reden dat ik het nu over films heb is dat het natuurlijk voornamelijk een filmregisseur is. Daarbij speelt hij in zijn vrije tijd zoveel mogelijk klarinet, en zijn voorliefde voor jazz is ook op de soundtrack van zijn films te horen. Wat Allen speelt is ouderwetse New Orleans jazz, waar in Nederland officieel niemand meer naar luistert. Dus is het een travestie dat de goede man in de Heineken Music Hall staat, wat het concert gelijk van alle intimiteit en klasse berooft, en dat voor prijzen tussen de 60 en 74 euro, dus duurder dan een dagkaart North Sea Jazz.

Schandalige prijzen in een totaal verkeerde zaal, ook omdat Woody Allen zijn liefde voor de jazz wil uitdragen, en 90% van de mensen die er zal komen puur zal zijn om Woody Allen te zien en om interessant te doen. Laat de goede man dan een college geven over film en stop hem naderhand in een oude jazz club of een schouwburg. Hou je van New Orleans Jazz, of hou je van jazz en Woody Allen, dan is dit natuurlijk een unieke kans, want de vraag is hoeveel kansen je nog krijgt om de goede man te zien. (Naast het feit dat hij langs Central Parc woont de laatste keer dat ik keek en je gewoon jezelf kan posteren buiten zijn appartement.)

Geen opmerkingen: