vrijdag 3 oktober 2008

London Calling On Tour

London Calling vertrekt uit Amsterdam. Of nou ja, een week na het echte festival dat gewoon in Paradiso nog is. Daarna zal London Calling neerstrijken in Watt en Tivoli, oftewel respectievelijk Rotterdam en Utrecht. De London Calling tour zal gedaan worden met vier bands, waaronder Late of the Pier! Die afgelopen London Calling in Paradiso stonden, komende London Calling in Paradiso zullen staan, en in de tussentijd stonden ze ook nog op de Valkhof Affaire in Nijmegen en op Lowlands. No overload then, right fellows?

Er zullen dus nog drie andere bands worden toegevoegd aan de mini line-up. De Tivoli show zal ’s avonds zijn en 15 euro kosten, de Watt show zal op een zondagmiddag plaatsvinden en 14 euro kosten.

De vraag is, hoeveel London Calling kan een land aan? Je hebt de warm-up dagen, je hebt het echte festival, en nu dus ook de twee on tour dagen. En weer met Late of the Pier. Wij twijfelen aan het vernieuwende effect hiervan. Dat er veel leuke, jonge bands komen kan alleen maar worden toegejuicht. Late of the Pier echter komt al erg vaak, maar I guess dat de eerste on tour een naam moet hebben. Maar deze zes dagen London Calling valt in een tijdsbestek van twee weken, wat toch wel een overload is.

Daarbij ben ik meer fan van de manier waarop Los Campesinos! het doet, gewoon een tour doen voor 12 euro met twee nieuwe bandjes die Europa nog niet gezien heeft. Het originele festival van London Calling zal ongetwijfeld weer een feest worden though, met o.a. Bombay Bicycle Club (interview dit issue), FrYars, Esser, en nog veel meer.

Geen opmerkingen: