vrijdag 5 december 2008

Fact Magazine maakt top 20

Fact Magazine heeft een top 20 lijstje gemaakt, en je kan ze niet beschuldigen van het napraten van mensen. De verrassende nummer één is Gang Gang Dance met hun Saint Dymphna. Een album waar ook wij onze goedkeuring aan verlenen, hoewel het bij ons net niet meer in onze top 10 paste. Helaas hadden wij ten tijde van de release ook geen tijd voor de recensie, maar het is zeker een album dat het luisteren waard is en waarvan wij blij zijn dat het ergens als nummer één is opgedoken zodat we er toch wat aandacht aan kunnen besteden. Gang Gang Dance zal volgend jaar al met de opvolger van dit album komen.

Fact Magazine heeft nog wel meer verrassingen in de lijst staan. De bekendste namen zijn No Age op twee, Portishead op vier, Late of the Pier op vijf, en verrassend genoeg ook MGMT op zeven. Deerhunter staat op de negende plaats. Er staan ook een aantal albums in die hier nog gedraaid moeten worden, maar dat is het mooie van lijstjes, en zeker lijstjes die niet alleen de alom bekende namen hebben. Zo kan je nog eens wat nieuwe bands leren kennen.

De top 20 van Fact Magazine:

01 Gang Gang Dance, Saint Dymphna
02 No Age, Nouns
03 Zomby, Where Were U in ’92?
04 Portishead, Third
05 Late of the Pier, Fantasy Black Channel
06 Jay Reatard, Matador Singles ’08
07 MGMT, Oracular Spectacular
08 Thomas Brinkmann, When Horses Die
09 Deerhunter, Microcastle
10 Flying Lotus, Los Angeles
11 High Places
12 Hercules and Love Affair
13 Ponytail, Ice Cream Social
14 2563, Aerial
15 Vampire Weekend
16 The Bug, London Zoo
17 Kelley Polar, I Need You to Hold on While the Sky Is Falling
18 Claro Intelecto, Metanarrative
19 Hush Arbors
20 M83, Saturdays = Youth

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Alweer geen Bon Iver! Ben ik nou gewoon raar, of zijn het de lijstjes dit jaar?!

Stef zei

Haha, ja, maar dit is dan ook een onconventionele lijst, daarom plaats ik hem hier ook. ;) Volgens mij scoort Bon Iver vrij redelijk in andere lijstjes. Ik zal het een keer voor je opzoeken. :)