donderdag 27 november 2008

Franz Ferdinand toont artwork nieuw album

Franz Ferdinand heeft de artwork van hun nieuwe album bekend gemaakt. Ze lieten het zien aan de NME. De band liet zien hoe hun aankomende album, Tonight: Franz Ferdinand, eruit zal komen te zien. Het album zal op 26 januari verschijnen. De foto is net na middernacht gemaakt aan de achterkant van de Barrowlands Ballroom in Glasgow. De band wilde een soort van Weegee street vibe, wat gelijk staat aan een zwart/witte jaren veertig/vijftig crime look.

Weegee, oftewel Usher Fellig, was een fotograaf die bekend stond om zijn zwart/wit foto’s van groteske beelden. Crime foto’s bijvoorbeeld, of foto’s van autowrakken: alles wat er op de New Yorkse straten gebeurde. Hij was de enige fotograaf in die tijd die een shortwave politie radio mocht hebben. Vaak werkend s’ nachts, Fellig was meestal zo vroeg bij de crime scene dat hij de fonetische bijnaam “ouija” kreeg, wat je uitspreekt dus als “weegee” (Een ouija board). Fellig werkte verder onder andere mee als fotograaf voor de Kubrick film Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.

Franz Ferdinand speelt vandaag in Watt in Rotterdam, waar ze ongetwijfeld net als op Lowlands een aantal van hun nieuwe nummers zullen spelen. Waarschijnlijk ook aankomende single ‘Ulysses’, die momenteel op hun MySpace staat.

Geen opmerkingen: