dinsdag 17 februari 2009

Brand in Paradiso zorgt voor afzegging Europese tour Gang Gang Dance

Paradiso wou blijkbaar een exclusief Europees concert hebben van de band Gang Gang Dance, want de ochtend na het concert kwam de band terug naar Paradiso om hun spullen op te halen, maar deze waren vakkundig in de fik gezet. Nou ja, niet helemaal natuurlijk, kortsluiting in de ruimte had ervoor gezorgd dat er brand ontstond. Het Amsterdamse concert was het eerste concert in een reeks van Europese data, die nu allemaal zijn afgezegd. Wat zonder spullen kan je niet optreden. Echter, niet alleen de instrumenten gingen in vlammen op, want ook een aantal memory cards met nieuwe nummers erop zijn verloren. Hopelijk hebben ze van deze een back-up gemaakt.

De band heeft een lange historie van pech. Of in ieder geval, ze hebben twee momenten gehad die zelfs hier ver bovenuit steken. In 2002 stierf zanger Nathan Maddox door, jawel, een blikseminslag. Voormalig drummer Tim DeWitt is ook niet meer bij ons, hij verliet deze aarde nadat hij werd neergeschoten in een bar in Grand Rapids. (edit- Wel neergeschoten, maar gelukkig nog steeds bij ons. We maken dingen graag dramatischer hier...)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

tim de witt leeft gewoon hoor. pijnlijk foutje

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=33263920&blogID=416033339

Stef zei

He, in dat geval bedankt voor de verbetering! Slechte vertaling mijnerzijds, "shot" betekent uiteraard niet gelijk dat hij eraan is overleden.