donderdag 26 februari 2009

Samengaan Ticketmaster en Live Nation stuit op de senaat

Okay, ten eerste, de senaat kan niet een samengaan voorkomen, want daar gaan ze niet over. Ten tweede, wie het niet heeft gevolgd, Ticketmaster en Live Nation willen samengaan. Ticketmaster is iedereen wel bekend, want daar hebben we in Nederland ook mee te maken, en Live Nation is een andere grote speler in dezelfde markt in Amerika. Het samengaan wordt door veel mensen met Argus ogen bekeken, want iedereen is bang dat de prijzen (nog) harder omhoog zullen gaan. Voor wie de laatste tijd geen tickets heeft gekocht, servicekosten gaan door het dak, met ruim vier euro per kaartje.

Ticketmaster heeft zich ook in Amerika niet populair gemaakt. Wat te denken van mensen die kaartjes voor Springsteen wilden kopen en, via de officiƫle Ticketmaster site, meteen naar een soort van veilingsite voor kaartjes werden doorgestuurd, waar de kaartjes veel duurder waren. Sommige mensen zijn zelfs bang dat dit de toekomst gaat worden, dus dat het niet meer gaat om wie het snelst een kaartje heeft, maar wie er het meest voor wil neerleggen.

Maar terug naar de feiten, want in een verhoor in de senaat spraken een aantal senatoren hun afkeuring uit over het samengaan, want dit zou zorgen voor een monopoly positie (zwaait naar mevrouw Neelie Kroes). Het is interessant om te kijken wat hier uitkomt, want als die twee bij elkaar komen dan zou dat misschien ook wel effect kunnen hebben op Europese ticket verkoop.

Geen opmerkingen: