donderdag 19 februari 2009

Modeselektor en Apparat gaan wederom samenwerken

Modeselektor en Apparat zullen wederom samenwerken, ditmaal voor een album. Eerder brachten de drie heren samen al een EP uit onder de noemer Moderat. Nu zal er dus een volledig album volgen. Modeselektor bestaat uit de heren Gernot Bronsert en Sebastain Sza, en Sascha Ring is Apparat. Hij heeft ook twee albums samen gemaakt met Ellen Allien, met name bekend vanwege Orchestra of Bubbles. Samen waren de drie heren dus verantwoordelijk voor de EP Auf Kosten Der Gesundheit. Het album zal op 20 april uitkomen op het label Bpitch Control.

De totstandkoming was vrij bizar. De heren van Modeselektor waren met hun kindjes naar een zwembad toen ze Ring tegenkwamen, omringd door drie vrouwen. De drie begonnen te praten, en dat leidde tot het huren van tijd in de Hansa Studios in Berlijn, waar Bowie zijn Heroes album opnam. Het zal niet een volledig instrumentaal album worden, want toen ze in die studio aan het opnemen waren liep Dellé, vocalist van het Duitse Seeed, de ruimte binnen. Dat was nou handig.

Het album zal worden voorafgegaan door de single ‘Rusty Nails’, met remixes van onder andere Booka Shade.


2 opmerkingen:

HelloChristian zei

Vet indie dit! xD

Wat een combinatie van deze twee electrobandjes. Ik vond modeselektor wel apart om te zien spelen vorig jaar LL. Apparat stond het jaar daarvoor in de x-ray geskipt of gemist omdat het vollebak was.

Het contrast is wel specifiek, waar modeselektor wat ruiger is in sommige nummers heeft apparat meer minimal. Ben benieuwd.

Stef zei

Ja, ik ben wel benieuwd. Ik heb de EP nog nooit gehoord, misschien dat dat ding nog ergens valt op te duikelen. Ik heb beide nog niet live kunnen zien helaas, dus dat heb je op me voor. ;)