zondag 8 februari 2009

Nieuw album Mew in juni in de winkels

De Deense band Mew is klaar met het opnemen van hun nieuwe album. Dit vertelde de band tegenover het Amerikaanse Spin magazine, dat meteen een twee nummerig voorproefje kreeg van het nieuwe album. Dit album werd opgenomen en gemixt in New York door de Scandinaviërs, en zal de opvolger worden van het in 2005 uitgebrachte And The Glass Handed Kites. De band bestaat al sinds 1995, en maakt een soort van experimentele alt rock.

Op de voorganger liepen alle nummers netjes in elkaar over, zo was het toentertijd gemixt. Dat zal niet het geval zijn bij dit album, zo meld de band. Dit keer zal het album bestaan uit losse nummers, in plaats van dat het één geheel is. Tevens zal het album, tekstueel gezien, een vrolijkere toon hebben, ook al zal dat instrumentaal niet altijd te merken zijn. Jonas Bjerre van de band is momenteel in Denemarken om te werken aan de zelf gemaakte visuals die de band tijdens hun live shows zal begeleiden.


Hier de beschrijving van het magazine Spin van één van de nieuwe nummers op het album, ‘Cartoons and Papier Mache’: "Cartoons and Papier Mache" is a challenging, five-minute opus that launches headlong into a throbbing, percussive workout, layered densely with aggressive, metallic guitar strums and bass bursts. But later, the band deconstructs the frenetic arrangement, and the song winds down into a gorgeous, multi-part harmony with vocals from Bjerre and guitarist Bo Madsen swirling about from channel to channel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mew in 2005 voor het eerst gezien in Kopenhagen. Fenomenale live show met schitterende visuals, geprojecteerd op een doek op het podium. Onvoorspelbare, spannende band. Ben zeer benieuwd naar de nieuwe cd.

Auke
Leeuwarden

Stef zei

Ik ben jaloers, jij hebt ze gewoon live gezien! Ik de volgende keer, volgende keer... En zo te horen zal ik daar geen spijt van krijgen dan. :)