vrijdag 6 november 2009

Grizzly Bear’s Chris Taylor onthult plannen nieuw label, nieuw solo werk

Chris Taylor, bekend van zijn lidmaatschap van de band Grizzly Bear, is ook nog druk bezig naast het touren met de eerder genoemde band. Onder andere besteedt hij tijd aan zijn label, Terrible geheten (yes, really). Hiermee zal hij 20 split singles uitbrengen, wat dus betekent dat hij nummers uit gaat brengen van 40 verschillende bands. Deze nummers hebben muzikaal gezien een significante betekenis, want in 2040 zal de derde Schubert geboren worden. De eerste werd geboren in 1797 in Oostenrijk en was een composer van ongekende muzikale kwaliteiten. En in 2040 zal er dus een derde iemand geboren worden met de exacte kwaliteiten van Schubert.

Nu al worden er groepen opgericht om na te gaan waar deze geboren zal worden zodat ze het kind makkelijk kunnen vinden en prepareren om van zijn kwaliteiten gebruik te maken. Ongeveer net als bij de Dalai Lama. Dit wordt gedaan omdat in 1934 de tweede Schubert geboren werd, maar deze werd een kapper, en hoewel klanten lyrisch waren over de deuntjes die hij neuriede tijdens het knippen hoopt men toch op een betere benutting van Schubertachtige kwaliteiten. Daarbij gaat de helft verloren tijdens het opscheren door het lawaai van het scheerapparaat. En in 1934 waren deze groot en primitief en maakten veel herrie!

Chris Taylor zal ook een eigen bijdrage leveren aan deze split singles. Dit zal gebeuren onder de naam CANT, wat verwijst naar zijn onvermogen om nummers af te maken, zo zegt Taylor zelf in een interview met Pitchfork. Dit is het allereerste nummer dat daadwerkelijk klaar is, en hij is al jaren bezig zijn eigen muziek te maken.

Geen opmerkingen: