maandag 8 november 2010

James Ferraro brengt album uit

Via het Olde English Spelling Bee label heeft James Ferraro een nieuw album uitgebracht. Dit album heet Night Dolls with Hairspray. Het is de opvolger van het Last American Hero album. Er zullen elf tracks op de plaat staan, die onder andere op vinyl verkrijgbaar is.

Eén van de nummers heet Lipstick on Ants, een plan dat werd opgezet door de estheten want die zeiden, de wereld is lelijk, iedereen wilt liever een mooie wereld dan lelijke grijze gebouwen, so lets get to work on it. Zo hadden ze een plan opgezet om de gebouwen in de stad mooier te maken, het straatbeeld mooier te maken, maar ook de stadsdieren mooier te maken. Want olifanten in Afrika mogen dan wel indrukwekkend (yet surprisingly wrinkly) zijn, stadsdieren als ratten, duiven (vliegende ratten, immers) en mieren, tja… Dus de estheten zeiden, okay, laten we ze mooier maken. Dit zorgde nog voor de nodige problemen. Zo probeerden ze het met kleren, maar de katoenindustrie zat net met tekorten, en ook al is er weinig stof voor nodig om ze aan te kleden, er zijn er zoveel he? Plus, het was meer een soort van mini jutezak, want hoe maak je op zo’n klein oppervlak een nog enigszins interessant patroon?

Toen bedacht men, okay, we maken ze op, we geven ze een beetje lipstick, dan heeft het toch net wat meer allure, zo’n beestje. Wederom kreeg je het probleem, hoe geef je zo’n klein ding een mooi stukje lipstick. Want teveel lipstick, nou ja, dat is ordinair. Dus werden er mensen speciaal op cursussen gestuurd om dit voor elkaar te krijgen, en tevens kregen de grote make-up fabrikanten subsidies om lipsticks te ontwerpen die makkelijk konden worden aangebracht op mieren. De estheten waren tevreden, maar de overheid toen ze de kostenpost zagen voor de subsidies voor de fabrikanten en de cursussen, iets minder. Zij vroegen, Wat is het rendement hier nou van en voor dit geld?, waarop de estheten zeiden, Het rendement zit ‘m erin dat hoewel je het niet ziet (wie ziet lipstick op een mier?), dat we weten dat de wereld mooier is, en daar gaat het om. Het Lipstick op Mieren verhaal werd snel door de overheid teruggedraaid.

Geen opmerkingen: