zaterdag 6 november 2010

Nieuw album The Decemberists

The Decemberists gaat met een nieuw album komen. De band zal op 18 januari het album The King is Dead uitbrengen, welke zal worden verspreidt door het Capitol label. Het album kent tien nummers en er zal onder andere werk van R.E.M.’s Peter Buck op te horen zijn. Het zal de opvolger worden van The Hazards of Love, welke vorig jaar uitkwam..

Het album heet The King is Dead, en een gevleugelde uitspraak is The King is Dead, Long Live the King! Om de nieuwe koning te vieren nu dat de oude dood is. Maar dit was niet altijd zo! Want vroeger geloofden men dat de koning een Goddelijk recht had, en ook zal wederkeren en dan opnieuw de troon zou bestijgen (a la de Dalai Lama). Dit was ook nog zo toen Gregorius Dareille regeerde. Dareille stond bekend om zijn harde hand en strikte regime. Hij had regels, overtrad je die, dan meteen hoofd eraf. Discipline. Dus beging je een moord, hoofd eraf. Stal je een brood, hoofd eraf. Loog je en kwam men erachter, hoofd eraf. Kwam je te laat op een afspraak, hoofd eraf. Kwam dit door vertraging met de bus, zijn hoofd eraf. En sommigen van die regels waren eerlijker dan andere, en op een gegeven moment vonden vijf dappere mensen (De Laatsten v/d Orde van de Goede Hoop, zo genoemd omdat door de massieve onthoofdingen zij, ehrm, nou ja, de laatste mensen waren die overgebleven waren) dat dit moest ophouden. Nu was de koning bijna dood, maar zij dachten, okay, als hij dood gaat mag hij dus niet terugkeren.

De Laatsten van de Orde van de Goede Hoop begonnen zo een nieuw geloof aan te hangen dat niet geloofde in reïncarnatie. En bij geloven, het gaat er niet om wat echt zo is, maar hetgeen is zo als waar de meeste mensen in geloven. Nu waren die vijf dus de laatste van de populatie, en als de hele populatie een geloof aanhangt dat zegt, nou, het is zo, dan is in dat land het ook zo natuurlijk he? En zo stierf koning Dareille een dood en op zijn sterfbed wist hij, ik zal niet wederkeren, het Goddelijk recht om te regeren is niet meer. Zo vertrok hij in een eeuwige slaap met af en toe een nachtelijke stuiptrekking.

Geen opmerkingen: