maandag 20 september 2010

Album Shit Robot te streamen

Het album van Shit Robot is in zijn geheel te streamen. De band van het DFA label zal volgens mij ergens in de komende tijd ook op het Foxes & Wolves festival staan. Op het album is onder andere DFA head honcho James Murphy te horen, uiteraard van LCD Soundsystem fame. Het album kent negen nummers, waaronder het hier positief besproken ‘I Got a Feeling’ en ‘Answering Machine’.

Het antwoordapparaat kende vooral in de jaren negentig een populaire tijd, maar de uitvinding ervan ging met horten en stoten, en het is vooral aan de tante van Karl Knezia te danken dat uiteindelijk de final version er kwam. Want het antwoordapparaat was handig, maar hij is vooral bruikbaar geworden door de kleine aanpassingen. Knezia had een prototype van het antwoordapparaat om uit te proberen, en zijn tante belde, en die is gewend meteen te beginnen met praten. En dat deed ze. En sindsdien staat er een piepje op dat aangeeft, hey, het apparaat begint nu met opnemen (toegeven, deze fout wordt nog steeds gemaakt, maar nu is het gewoon dom). Nu was Knezia’s tante ook een vervent lezer, en had ze de neiging om te bellen en om vervolgens te zeggen, nou, hoor wat ik nu weer heb gelezen, en dan was ze niet te beroerd een essay van vier pagina’s voor te lezen over het politieke gevecht aangaande de regionale windmolen en de maximale hoogte van diens wieken.

Nu was het natuurlijk niet zo erg dat het antwoordapparaat dit afkapte na een paar minuten. Dat dacht Knezia ten minste, want zo hoef je het niet helemaal aan te horen. Maar toen kwam Knezia op een familiefeest, en zijn tante kwam op hem af als een cartoon nijlpaard op een roos puddingtoetje. Ze vroeg, heb je mijn verhaal gehoord! En Knezia zij, nee, want de machine kan maar zolang opnemen. Hiermee denkend dat hij een goede reden had en dat hij in the clear was. Maar ja, de tante van Knezia, de vogel dat ze is, was niet te beroerd om alles van het begin nog eens te herhalen. Tot ieders vreugde. En dan is iedereen weer boos op jou, want als jij nou in eerste instantie had geluisterd, dan hadden zij het niet hoeven aan te horen. Oh hoe Knezia vanaf toen de minste cadeaus kreeg bij Kerst, oi!

Geen opmerkingen: