woensdag 22 september 2010

Album van No Age streamt via The Guardian

Het nieuwe album van No Age is te streamen. Het album, dat Everything in Between heet, is te luisteren via de site van The Guardian. Het album zal officieel op de 28ste uit worden gebracht via het Sub Pop label, en nu kan je voor het aanschaffen dus kijken of het daadwerkelijk je geld waard is.

Het tweede nummer op het album heet ‘Glitter’, en de geschiedenis van glitter is een interessante. Het werd uitgevonden door Leandro DiMatteo, een doctor die wat meer vreugde en glinstering in zijn leven wilde, en dit in zijn werk niet vond. Oh ja, als dokter probeerde hij wel vaak de schoonheid in het leven te brengen, maar het zo neerleggen van de darmen dat ze de brug van Saksen representeerde werd niet altijd op prijs gesteld, vooral omdat de darmfunctie verminderde met 60%. DiMatteo verzuchtte dat hij zo toch niet kon werken, met al die zeurende mensen om hem heen die zeiden dit kan niet, nu kan ik niet meer eten! Zo kan schoonheid in de wereld toch nooit terugkeren! En dus vond hij glitter uit.

Maar daarmee was het nog niet gedaan, want ondanks de initiële positieve ontvangst werd glitter al snel verboden door Franco. Officieel in verband met kunstzinnige redenen (volgens rapporten wilden Franco meer een Gotische feel in zijn steden en glitter deed daaraan af), maar boze tongen hebben ook beweerd dat het niet zozeer kunstzinnig was als dat het telkens in zijn ogen kwam als hij een executie aan het bezichtigen was. En dat vond hij één van de mooie dingen in het leven, dus om zijn wereld mooier te maken moest glitter wijken. Vervolgens was het lange tijd uit beeld totdat het terugkwam als camouflage wapen gedurende de Stonewall Riots, waar glitter werd opgedaan om de politie te verwarren omdat ze zo niet wisten of ze nu moesten slaan of dat ze te maken hadden met glinsterend water in de maneschijn en zo moesten zorgen dat ze niet nat werden.

Geen opmerkingen: