vrijdag 3 september 2010

Atmosphere komt met twee nieuwe EPs

De band Atmosphere zal met een set komen bestaande uit twee EPs. Deze set zal To All My Friends, Blood Makes the Blade Holy: The Atmosphere EPs heten. Het zal op de twaalfde van september uitkomen en het zal twaalf tracks herbergen. Het zal worden uitgebracht door Rhymesayers. Eén van de tracks is een gedeelte van de titel, namelijk ‘To All My Friends’.

Joshua Noskowitz deed ooit onderzoek naar de devaluatie van de term “To all my friends”, want in de jaren veertig betekende zo’naanhef wel wat. “To all my friends”, als je dat boven een brief zette, dan of je had een kind of je had jezelf net van een brug gegooid. Daarbij, of je verstuurde een brief naar tientallen mensen die elk een aparte envelop kregen, of je had het ergens neergelegd en iemand vond het, en die persoon wist meteen de rest van de dorp of vriendenkring te verwittigen van de (tragische) omstandigheden. Je kan je dus indenken de hoeveelheid telefoontjes Noskowitz meteen kreeg na het versturen van die brieven toentertijd. Het tweede deel van het experiment is onlangs gedaan, en oh het verschil, want krijg je een e-mail met de heading “To all my friends” en je ziet alle adressen erboven, dan denk je of, ah, Spam, of je denkt, fucker, neemt niet eens de moeite voor een persoonlijk woordje. Daarentegen, als jij en jij alleen een e-mail krijgt met de heading “To all my friends”, wil je wel bevriend zijn met iemand die jou blijkbaar ziet als enige vriend? Beetje pathetic he? Niet goed voor je imago.

Dus waar Noskowitz nog veel telefoontjes kreeg bij de eerste ronde, bij het tweede deel van het experiment was het louter haat wat hem ten deel viel. Noskowitz, de hyper-sensitieve man die hij is, kon er niet tegen dat zoveel mensen hem zo plots lieten vallen, en – oh ironie! -- stuurde een laatste e-mail “to all my friends’ rond ter aankondiging van zijn zelfmoord. Het duurde vier dagen voordat iemand hem in zijn huis vond, en dat was de buurvrouw die vroeg of ‘Gloomy Sunday’ wat zachter kon (wat helemaal niet gedraaid werd, maar zij is ook maar eenzaam he, dus af en toe klagen is ook persoonlijke interactie).

Geen opmerkingen: