zaterdag 20 februari 2010

The Juan MacLean mixt volgende DJ Kicks serie

The Juan MacLean zal het volgende deel van de DJ Kicks serie mixen. DJ Kicks is een ongoing mix series waar al velen aan hebben meegewerkt, denk o.a. aan Erlend Oye, Tiga, Hot Chip, en Booka Shade. Nu is het dus de beurt aan The Juan MacLean, en we kunnen in deze mix ook een nieuw nummer verwachten van deze band genaamd ‘Feel So Good’ met Jerry Fuchs on drums. Ook te horen zijn onder andere remixes gemaakt door Todd Terje en Theo Parrish.

John MacLean zei bij de bekendmaking dat hij altijd worstelt met hoe zeer je een artiest bent met je eigen esthetiek en waardes, en hoeveel je een entertainer bent. Hij zegt altijd te schipperen tussen deze twee dingen in plaats van één bepaalde kant op te gaan, en dat maakte in mijn optiek zijn vorig jaar uitgekomen album The Future Will Come ook zo goed, omdat het uitstekend dansbaar en catchy was maar er toch een zeker idee werd uitgedragen.

Overigens is het maar hopen dat de mix ook daadwerkelijk uitkomt, want ook Burial zou een mix maken, maar deze heeft, ehrm, nooit daglicht gezien. Sommigen zeggen dat de reden hiervoor is omdat de mix door een poes is opgegeten en dus in een buik zit, en daar komt weinig daglicht. Om daar uit te komen moet hij eerst door een doolhof (het is zeer moeilijk je weg te vinden door al die darmen en botten, not to mention de nachtmerrie achtige aanblik van ingewanden all around), een minotaur verslaan, en vervolgens terugreizen in een boot en een witte vlag hijsen. Je kan je indenken dat de mix op het moment dat hij werd opgegeten door de poes geen witte vlag bij zich had, en nu afhankelijk is van wat de poes opeet, en dus kan het nog wel even duren voordat hij een witte vlag te pakken krijgt. Je zou zeggen, pak een zwarte vlag, maar de mix heeft een slecht voorgevoel over wat er eventueel dan zou gebeuren.

Geen opmerkingen: