donderdag 11 februari 2010

Phoenix maakt soundtrack voor film Coppola, Sofia Coppola

De nieuwe film van Sofia Coppola gaat ook op de indie tour. We hebben het de laatste tijd wel vaker over artiesten die de soundtrack route opgaan (recentelijk bijvoorbeeld nog James Murphy), en nu is het de beurt aan de Franse groep Phoenix, dat vorig jaar nog het veel geprezen album Lisztomania uitbracht. De band heeft al aangegeven dat de soundtrack vrij minimal wordt, en dat het niet zozeer het maken van nummers was maar meer het maken van muziek die bij de film en het thema paste.

De film is geschreven en geregisseerd door Sofia Coppola, die doorbrak met het geweldige Lost in Translation, maar die op iets minder succes kon rekenen met haar vertaling van Marie Antoinette naar het heden (als in, ze vertelde het verhaal van Marie Antoinette in die tijd, maar met hedendaagse normen en waarden en gedachtes en inslagen). Dit verhaal zal in ieder geval Benicio Del Toro in de hoofdrol hebben. En, op de IMDB castlist staat een vrouw die C.C. Sheffield heet, wat voornamelijk hilarisch is omdat haar iets wel is gelukt waar een karakter uit een comedy serie zeven jaar lang in faalde.

Wie overigens denkt, goh, wat leuk, al deze collaboraties van indie muziek en filmmakers, de frontman van Phoenix heeft wel een relatie met Sofia Coppola, so yeah, not a total shocker really, is it?

Geen opmerkingen: