vrijdag 26 februari 2010

Thom Yorke geeft nieuwe band een naam

Thom Yorke heeft een tijd terug een nieuwe band gevormd met Nigel Godrich, Joey Waronker, Mauro Refosco, and RHCP bassist Flea. De band heeft nu een naam zodat we er ook over kunnen praten, yay! Want wat geen naam heeft daar kan niet over worden gepraat, want dan moet je het gaan omschrijven, en je omschrijving zorgt ervoor dat iemand anders er een ander beeld bij krijgt dan de werkelijkheid, en dan komen er misverstanden, en ruzies, en uiteindelijk gaat er iemand dood. En wie wil dat nou?

De naam is Atoms for Peace, en dat is waar, ze zijn voor vrede, behalve wat betreft Rusland, dat moet dood. En Karl Portitz uit New York met zijn brommende magnetron ook. Verder, atomen zeer vredelievend. Het is een vrij boring naam eigenlijk omdat Pitchfork aangeeft dat dit ook de naam was van een programma van Amerika om nucleaire energie te ontwikkelen, en het hielp daarin ook andere landen, waaronder Iran. Dus nu Iran verdacht wordt van het hebben van nucleaire wapens en met Obama die nucleaire energie aan het promoten is dacht Yorke wellicht, goh, wat een leuke politieke statement, maar in ieder geval wij zitten niet op dit soort hyperrealistisch gedoe te wachten want anders kunnen we wel weer elk programma bij naam gaan noemen dat Amerika ooit heeft opgezet waardoor er in het buitenland een bepaald iemand aan de macht kwam waarvan later bleek dat hij toch niet gesteund had moeten worden, maar dat weten we nu allemaal wel. Ik vind het altijd zo slaapverwekkend als mensen iets centreren op één specifieke, historisch realistische boodschap met zo’n moraal erover en zo.

Wel een leuke naam was geweest Atoms voor Comedy, en dat dan als een stiekeme verwijzing naar dat één van de Marx broertjes (als in, de groep komedianten, niet als in Karl Marx en zijn familie) mee heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de atoombom. Dus terwijl zijn broertjes enkele van de grappigste films ooit maakten en iedereen aan het lachen brachten was hij bezig met de ontwikkeling van het dodelijkste wapen van de 20ste eeuw.

Geen opmerkingen: