zaterdag 10 april 2010

Spike Jonze gaat korte film maken met Arcade Fire

De band Arcade Fire en filmmaker Spike Jonze zullen samen gaan werken aan een korte film. De film zal naar verluid gaan over een oude vriendschap die uit elkaar groeit, en misschien zal het gaan over de jeugdvrienden Bob en Uli. De twee deden alles samen, totdat ze merkten, hey, we doen alles hetzelfde op exact hetzelfde moment, ergo, ze staan niet achter elkaar in de rij van de supermarkt, maar in elkaar! De twee waren zo gelijk dat zelfs hun cellen de jongens niet uit elkaar wisten te houden, en dus konden ze in elkaar overgaan. Wat vooral vervelend is voor de caissières want wie betaalt welke spullen? Hoewel men applaudisseerden in drukke bussen vanwege de ruimte die er dan vrijkomt.

Echter, dit zorgden op een gegeven moment voor veel onrust toen ze wat groter werden. Want waar eerst de cellen dachten, oh ja, we zijn in de groei, deze cellen gaan ons helpen, toen de cellen volgroeid waren, en opeens komt er een flux cellen ergens vandaan, je kan je indenken dat ze dan gaan denken, hmm, wat moeten die hier? Komen ze mij vervangen? En ze gingen altijd na een tijde wel weer weg, uiteraard, want de jongens bleven nooit te lang in elkaar, maar op een gegeven moment voelden de cellen zich toch zo bedreigd dat ze dachten, we moeten dit doen stoppen! Vervolgens zorgden de cellen voor een afstoting zodat andere cellen en stoffen niet meer erbij konden. Wat niet alleen betekende dat de jongens niet meer in elkaar konden staan (wat de één de schuld vond van de ander, dat deze minder receptief was, en door deze spanningen groeiden ze uit elkaar), maar ook dat bij ziektes er geen stoffen ter bescherming aan konden worden gemaakt, en binnen twee maanden waren ze beide dood. Ja. Tragisch, eigenlijk.

Spike Jonze is een zeer visueel filmmaker, wat hij onderstreepte door het aandoenlijke kinder/prentenboek Where The Wild Things Are te verfilmen vorig jaar. Dit jaar maakte hij al de korte film I’m Here, welke hier te zien valt: http://www.imheremovie.com/

Geen opmerkingen: