zondag 27 juni 2010

Details nieuw album of Montreal bekend

Het prettig gestoord collectief van Kevin Barnes zal dit jaar weer een album uitbrengen. Dit zal op 13 september gebeuren via het label Polyvinyl. Het album heet False Priest, en de band krijgt hulp van zangeressen Solange Knowles (aka het zusje van) en Janelle Monae (aka onze opper android). Volgens Barnes zal het album vrij funky zijn, en het zal in Amerika aan het einde van juli/begin augustus getest worden on the road.

Het album kent dertien nummers (twee met Monae, één met Knowles), waaronder ‘Hydra Fancies’, een episode in de Griekse Mythologie die voor opschudding zorgde op de Olympus. Want er was een gerucht dat de hydra een oogje op iemand had, maar wie wil nou dat de hydra op je verliefd is? Zo’n lelijk beest, om nog maar niet te spreken over hoeveel strikjes je moet kopen als je ooit naar een fancy dress feest wilt met al die koppen. Dus de goden waren in paniek. Nemesis vroeg zich niet af of ze niet net zoals Narcissus de hydra in een meer kon laten kijken en verliefd kon worden op zijn weerspiegeling, maar toen zei Hera, nee, dat beest is te lelijk, daarbij hoe wil je al zijn hoofden op hetzelfde moment naar die weerspiegeling laten kijken, het is net een octopus! En toen zei Neptunus, die gevraagd was om Poseidon te vervangen terwijl die op vakantie was, kunnen we hem dan niet laten veranderen in een octopus? “Nou,” begon Apollo al nagelvijlend, “daar wordt de wereld ook niet mooier van”. Maar het was beter als het beest onder water kwam te leven vond men, dan hadden zij er in ieder geval geen last van, en dan mocht Poseidon het oplossen als hij terugkwam van vakantie. En zo werd het gedaan, en hij werd veranderd in een octopus en acht van zijn negen hoofden (het was een grote hydra) werden tentakels.

En toen kwam Poseidon terug, zag de immens lelijke inktvis, en dacht, ieuw, en veranderde het beest in een soort van octopus heks en gaf het een grot. De octopus heks, met gebroken hart en vol met haat door de onbeantwoorde liefde, heeft zich volgens de overlevering vervolgens ingezet om elke echte liefde die hij tegenkwam te doen laten falen. Zo gaf de octopus heks ooit met diens nieuwe heks krachten een zeedier benen, maar telkens als ze die benen gebruikte voelde het alsof ze op glas stond. En dansen, dansen dat ze moest van de prins op wie ze een oogje had. En de octopus heks lachte in haar vuistje.

Geen opmerkingen: