zondag 22 maart 2009

Nieuwe tracks uit de week van 15 t/m 21 mrt

De nummers van de week bestaan uit een willekeurige greep van nieuwe nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt dan bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief misschien al iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt.

Track of the week:

Grizzly Bear- Cheerleader
Eén van de meest gehypte bands van het moment, Grizzly Bear zal dit jaar met het album Veckatimest komen. Dit is een track van dat album, en het is er eentje die de hype niet zal laten afnemen. Dromerige Amerikaanse indie van de band, met een vleugje verloren en vervlogen kansen. “I should’ve made it matter,” zingen ze op dit nummer volgens mij, een favoriet thema van elke Amerikaanse toneelschrijver. Brooklyn blijft hot.
http://hypem.com/track/752381/Grizzly+Bear-Cheerleader

Voxtrot- Trepanation Party
Ook Voxtrot grijpt naar de synths. Nou ja, eerst de drums, die het nummer blijven voortstuwen tot aan het einde. De synths komen er dan bij om de 80’s vibe helemaal af te maken. De stem en teksten van Ramesh Srivastava zijn goed, de drums (het is geproduceerd door Jim Eno, drummer van Spoon) klinken zeer fijn, alleen de overall vibe van het nummer is toch niet meer dan redelijk. It’s nice, meer eigenlijk stiekem niet echt.
http://hypem.com/track/778682/Voxtrot+-+Trepanation+Party

The Juan MacLean – One Day (Curd remix)
Chicago DJ James Curd maakte een remix van de aankomende The Juan MacLean single ‘One Day’. Die single zal allerlei remixes bevatten, behalve deze. Het begin is goed, daarna lijken de herhaaldelijke Nancy Whang vocalen, zeker in combinatie met een zware stem waarvan ik me afvraag of die van John is, niet helemaal te passen in de electro club track die James Curd heeft gemaakt. Niet slecht, maar een verbetering op het originele nummer is het ook niet.
http://hypem.com/search/the%20juan%20maclean%20james%20curd/1/

The Horrors - Sea Within A Sea
Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo’n fan geweest van The Horrors. En ook met dit nummer weten ze mij niet te winnen. Het begint leuk genoeg met een leuk, catchy deuntje die ze goed vasthouden. Het probleem is hetgeen wat er bijkomt, namelijk niets speciaals. Niets wat we het laatste jaar al niet hebben gehoord van andere bands, en dan beter. De gemoffelde stem klinkt meer als een trucje dan wat anders, en het wat western gitaartje lijkt zo weggelopen te zijn uit het repertoire van Crystal Stilts.
http://hypem.com/track/779648/

Glass Candy- The Chameleon (Johan Agebjorn remix)
Wat krijg je als je een band van Italians Do It Better mixt met een slow disco remixer uit Scandinavië? Precies hetgeen wat je verwacht: sfeervol, dansbaar, om richting het einde door te werken naar een soort van crescendo, om het weer terug te brengen naar de slow disco met bliepjes. Het is een officiële remix, niet iets waar Glass Candy de gewoonte toe heeft, dus dan kan je ook alleen iets heel gelikts verwachten.
http://hypem.com/track/778540/Glass+Candy+-+The+Chameleon+Johan+Agebjorn+Remix


Phoenix 1901 (The Teenagers remix)
Als er een remix gemaakt wordt van een nummer dat jij niet leuk vond kan dat zowel goed als slecht uitpakken. Het kan namelijk een verbetering zijn op het eerste, door jouw niet goed gevonden nummer. Echter, als ook de remix makers niet je favoriete band zijn kan het ook een minder briljante affaire worden. Ik, als enige op de wereld, dat wel, vond het nummer ‘1901’ van Phoenix op zichzelf staand geen fijn nummer, en deze remix helpt die zaak niet. Het klinkt nog steeds als een middle-of-the-road, simpel, radio vriendelijk pop deuntje. Het mist gusto, of, in Nederlands, ballen. De remix zeker.
http://hypem.com/track/777623

Geen opmerkingen: