maandag 30 maart 2009

Nieuwe tracks uit de week van 22 t/m 28 mrt

De nummers van de week bestaan uit een willekeurige greep van nieuwe nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt dan bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief misschien al iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt.

Track van de week:

WhoMadeWho – 'Keep Me In My Plane'
Van het derde album van het Deense trio komt dit nummer, ‘Keep Me In My Plane’. Het begint met een relaxt riffje, terwijl de bas het hele nummer door het nummer draagt. De vocalen klinken detached, en hebben een zekere zachtheid over zich. Heerlijk om bij achterover te leunen en je hoofd van links naar rechts te bewegen, maar het kan ook in een wat slow disco dansbare setting, wat je voorkeur is. De drie lagen van bas, gitaar, en drum worden soepel aan en afgevoerd, en het hele nummer klinkt zeer smooth en gestileerd.
http://hypem.com/search/keep%20me%20in%20my%20plane/1/

PJ Harvey & John Parish - 'Pig Will Not'

Oh jeetje toch, wat dachten zij? Wij zijn gerespecteerd dus als wij dit doen is het geen herrie? Nou, herrie is herrie is herrie zoals een bus een bus een bus is, en als er nou nog een punk spirit achter zat a la, maar dat niet eens. Schreeuwende mensen, varkens, en honden (hoewel, allemaal gedaan door de twee bovengenoemde gok ik) over een barrage aan gitaren. Dan kan je wel eindigen met een stukje piano, maar tegen die tijd is er allang iemand naar de radio gesprongen om het uit te zetten. Niet representatief voor het album denk ik, of in ieder geval mag ik hopen.
http://hypem.com/search/pj%20harvey%20pig%20will%20not/1/

Danger- ‘88H88’(Club remix)
Danger is een relatief nieuwe producer uit Frankrijk, en deze track is van zijn eind deze maand uitkomende EP 09/16/2007, niet te verwarren met zijn vorig jaar uitgekomen EP 09/14 2007. Dat dit een clubtrack is, is duidelijk vanaf het begin. Drums zorgen voor de beat, de electro komt er dan overheen, en zo bouwt het nummer zich steeds op tot een immer groeiende gigant. Als electro club remix dan ook vrij geslaagd, hoewel je op een moeilijke avond hier ook niet meteen iedereen opeens wel de dansvloer op zal krijgen. Maar als we dat als maatstaf gaan nemen…
http://hypem.com/search/danger%2088h88/1/

Annie- ‘Anthonio’ (Designer Drugs remix)
De Noorse electropop zangeres Annie kwam in 2004 met haar debuutalbum, en zal deze in de zomer opvolgen met Don’t Stop. Daarop niet het nummer Anthonio zoals de tracklist nu op het internet zweeft. Het nummer is hier onder handen genomen door Designer Drugs. Catchy en dansbaar, met daarover de in deze remix haast fragiele stem van Annie, die, zo lijkt het, net wat meer fluisterig en net wat zachter is gezet dan de electro tune die door het nummer raast. “Did you ever really care”, nou, voor deze remix wel. Een fijne disco electro remix.
http://hypem.com/search/annie%20designer%20drugs/1/

UNKLE- ‘Heaven’
De Britse outfit nu bestaande uit James Lavelle en Pablo Clements, maar van origine met Lavelle mede opgericht door Goldsworthy, die nu samen met James Murphy DFA Records onder zijn hoede heeft. Op een moment was ook DJ Shadow onderdeel van deze band. Dus, waarom dit ongeïnspireerde nummer, sentimenteel ‘Heaven’ genoemd? Het nummer meandert zeven minuten door, wel heel soepel, dat wel. Maar qua sfeervolheid raakt het toch net niet de roos, en ware het niet voor de electro en de saaie teksten lijkt dit nog vrij veel op een nummer van Elbow. De switch rond de vijfde minuut is dan wel weer zeer fijn.
http://hypem.com/#/search/UNKLE%20Heaven/1/

Kissogram- ‘Rubber and Meat’
Het nummer begint nog wel aardig en catchy, en vanaf dan komt de zang. En er zijn maarliefst zeven hersencellen gestorven tijdens het luisteren naar deze tekst. Wat niet zo erg zou zijn (de slechtheid van de tekst), als dat op de één of andere manier door de goedheid van de stem naar de vergetelheid raakt. Maar de zang is nou niet bepaald je van het, en de instrumentatie is nou niet bepaald zo goed dat al deze dingen vergeven kunnen worden. Een refrein van herhaaldelijk “rubber and meat” nodigt ook niet uit om mee te zingen op de dansvloer.
http://www.last.fm/music/Kissogram/_/Rubber%2B%2526%2BMeat?autostart

Geen opmerkingen: