donderdag 5 maart 2009

Ticketmaster wederom de fout in

TicketsNow is een onderdeel van Ticketmaster in Amerika. Het is daarom enigszins verwonderlijk dat er op die site kaartjes te koop waren, voor een zeer hoge prijs, voor het concert van Leonard Cohen, terwijl de officiƫle kaartverkoop nog niet begonnen was. De kaarten die in de verkoop waren via TicketsNow zijn ondertussen van de site weggehaald.

Ticketmaster is al tijden een irritatiepunt voor concertgangers, van minifoutjes als verkeerd gespelde namen tot alleen al de angst van de mogelijkheid tot samenwerking tussen Ticketmaster en Live Nation. Niet zo lang geleden werden kopers van een kaartje voor een concert (ik dacht U2, misschien een andere grootmacht) direct doorgelinkt naar een veilingsite waar veel hogere prijzen betaalt moesten worden. De angst is dus ook dat het binnenkort niet meer de snelste zullen zijn die binnen mogen, maar de rijkste.

Die idioot hoge service kosten zorgen er al voor dat de minder bedeelden onder ons een concert moeten skippen, maar als dit soort praktijken verder worden doorgevoerd dan zal het al snel onmogelijk zijn om voor redelijke prijzen naar grote artiesten te kunnen. De praktijken van Ticketmaster moeten goed onder de loep worden genomen om dit soort dingen te voorkomen en om te kijken of er geen goedkopere alternatieven kunnen worden geregeld voor de hoge service kosten. Zo maakt Ticketmaster zich onmogelijk.

Geen opmerkingen: