vrijdag 2 oktober 2009

Final Fantasy komt met concept album over boer

Owen Pallet, oftewel Final Fantasy, heeft details bekend gemaakt over zijn aankomende album, dat op het label Domino zal verschijnen. Dit album is een eenzijdige dialoog tussen Lewis, een “ultra-violent farmer”, en zijn maker. Hij is zo gewelddadig omdat hij gefrustreerd is, maar dat heeft hij zelf veroorzaakt. Want God zat in de hemel, en toen hoorde hij een vertwijfeld stemmetje. “Are you there God,” zei het weifelend, “it’s me, uhm, Margaret”. En Margaret vroeg zich allerlei typische tienermeisjes dingen af, en God vond dit zo vertederend, niet alleen hielp hij haar, hij inspireerde iemand anders om er een boek over te schrijven, dat hij hoogstpersoonlijk de top 10 in zou krijgen. Want oh, dacht God, oh wat is dit toch vertederend, en wat een goede vragen, daar moeten heel veel mensen mee zitten, ja.

Dus denk in God’s furie toen hij ontdekte dat het kleine tienermeisje niet een klein tienermeisje was, maar een geblokte boer die hem in het ooitje zat te nemen! Niet alleen was hij boos omdat hij was afgetroefd, nu moest hij het boek uit de non-fictie en in de fictie lijst plaatsen, zo’n gedoe. Dus God zorgde ervoor dat Lewis zijn maagdelijkheid niet zou verliezen tot zijn dertigste, maar dit weet Lewis niet, en die is nu dus een twenty-something maagd en denkt dat dit altijd zo zal blijven. Niet erg, maar wel voor een vol met libido zittende jonge boer. Uit frustratie werd hij ultra gewelddadig, en in de dialogen met God probeert hij nu dit aan te kaarten. De reden dat het eenzijdig is, is omdat God het te druk heeft met hartelijk lachen. Haha, zo, en dan hartelijk.

Het album zal op twaalf januari uitkomen, en is het derde album van Pallet, die onder andere heeft meegewerkt aan werken van Beirut en Arcade Fire. Enkele mensen die op hun beurt hem weer helpen zijn Nico Muhly, Gentleman Reg, en Arcade Fire drummer Jeremy Gara. En oh ja, het Tsjechische Symfonie Orkest. Welja.

Geen opmerkingen: