dinsdag 6 oktober 2009

Lindstrom werkt met zangeres aan nieuw album

De Noor Lindstrom zal na zijn album dit jaar met Prins Thomas volgend jaar opnieuw met een album komen, en opnieuw niet solo. Ditmaal gaat het om een samenwerking met zangeres Christabelle, vroeger bekend als Solale, oftewel zij die al eerder met Hans-Peter Lindstrom samenwerkte op singles als ‘Music (In My Mind)’ en ‘Let’s Practice’. Nu zal er echter een album komen genaamd Real Life Is No Cool. En dit klopt, want het is algemeen geaccepteerd dat de place die wel cool is, Martiz’s Tweede Dimensie is.

Aan het begin van de 20ste eeuw was dit een groot thema, en Freud kwam aan met het moment vlak voor je in onbewustheid valt als coolste plaats. Hij verwees naar de erectie die je krijgt als je jezelf ophangt (Beckett was het met hem eens tevens). Een groep theologen zei dat dit wel kan zijn, maar dat als het mis gaat je in de hel terecht komt (‘cause suicide ain’t no good) en de balans tussen die plek van glorie en de hel was toch niet zo positief als de Tweede Dimensie van Maritz. Dit vond Freud zo’n nederlaag dat hij zich is gaan richten op dromen en moederlijke liefde. Hoe je in Maritz’s Tweede Dimensie komt weet niemand, maar de uitleg van hoe het eruitziet en het gevoel dat het oproept was zo briljant dat niemand wilde vallen over een detail als dat.

Het album van Lindstrom en Christabelle zal uitkomen op 19 januari via Smalltown Supersound. De twee eerdere singles die Lindstrom met haar opnam zullen op dat album staan alsmede acht tracks meer.

Geen opmerkingen: