donderdag 23 april 2009

Album Further Complications van Jarvis gelekt


Het album Further Compications van de voormalig Pulp frontman Jarvis Cocker heeft zijn weg op de blogs gevonden. Het album zal officieel op 18 mei in de winkels liggen. Rocker Steve Albini produceerde het album van de Sheffield man, en het album heeft dus ook bij tijd en wijle een vrij rocky edge. Maar niet geheel, zo zal het nummer eindigen met iets wat tussen haakjes (Discosong) wordt genoemd. En nu had dat nog totale misinformatie kunnen zijn, ware het niet dat het nummer in kwestie al een tijdje op YouTube meedraait en ook echt een disco song is!

Het album zal uitkomen via Rough Trade Records, die dus ongetwijfeld liever hebben dat je het album zal kopen in plaats van downloaden. En zelfs als je het koopt heb je nog ongeveer twee weken om te beslissen of je naar het nu al epische (Verder doen wij nooit aan dat soort NME achtige of puberachtige grootspraak, maar je hebt jaren negentig iconen en je hebt jaren vijftig iconen, en die laatste zijn veelal dood, dus vandaar) concert op 7 juni in Paradiso. Het nummer ‘Angela’ is vrij te downloaden. En, in tegenstelling tot de rest van het album, ook legaal.

Natuurlijk zal het album weer hilarisch droge zinnen hebben, zoals: “He says that he loves you like a sister. While I guess, I guess that’s relative.” Wat ik hilarisch vind. Yup.

Geen opmerkingen: