dinsdag 7 april 2009

Nieuwe tracks uit de week van 29 mrt t/m 5 apr

De nummers van de week bestaan uit een willekeurige greep van nieuwe nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt dan bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief misschien al iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt.

Track van de week:

Colouring In- Intergalactic Romantic
Disco, dat is één ding wat zeker is. Zeer op de leest van Hercules and Love Affair, dat ook. Niet alleen de disco, maar zelfs de vocalen lijken er enigszins op. Maar goed, daar kunnen deze twee heren (Tom Neville en Henry Yeah) dan ook weer weinig aan doen. Misschien dat ze iets meer richting de wat electro kant opgaan dan HaLO, maar het maakt in principe ook niet uit. Wat wel uitmaakt is dat het catchy is, dat het dansbaar is, en dat de muziek gewoon heerlijk vloeit. En als je dan toch op iemand lijkt, dan is het maar beter dat je kwalitatief er niet ver onderzit. En dat komt dan van mij, “And you’ll find that I’m not that not that not that not that easily impressed.”
http://hypem.com/#/track/789085/Colouring+In+-+Intergalactic+Romantic+Demo+Radio+Edit


U2- Justice remix
Wow, het enige wat ik kan zeggen is dat het nummer van U2 wel erg bagger moet zijn, want ondanks dat de heren van Justice er nog wat van maken wordt dat tenietgedaan telkens als Bono zijn muil opent. Na de eerste wat ruwere electro tonen komt er een piano/synth stukje dat nog het meest wegheeft van Queen’s piano intro in het nummer ‘Death on Two Legs’. Bono heeft, helaas, totaal geen sexy of zwoele stem, dus Bono die over een electro nummer fluistert “Sexy boots, get on your boots, yeah,” zet mij niet in vuur en vlam, en de dansvloer ook niet. Dus uhm Justice, kies de volgende keer maar wat zorgvuldiger.
http://hypem.com/#/search/u2%20justice/1/

Black Dice – Nite Crème
Je moet er van houden. Laten we daar maar mee beginnen, maar dit is ongeacht of je er van houdt redelijk all over the place. Nu ben ik geen voorstander van een verse-chorus-verse structuur of een andere structuur waar per se aan moet worden vastgehouden. Maar in dit instrumentale nummer (we tellen het geschreeuw of gekuch of whatever maar even als een instrumentaal lijntje) komen en gaan allerlei ideeën. Het is in ieder geval een nummer in motie, maar misschien is de beweging een beetje doorgeslagen tot het punt dat het misschien voor velen te moeilijk luisteren wordt.
http://hypem.com/#/search/black%20dice%20nite/1/

Okkervil River- Millionaire
Over een folk deuntje wat weinig om het lijf heeft zingt Will Sheff op deze B-side over een artiest die, surprise, miljonair is, met alle bijbehorende gevolgen. Zo bieden de vrouwen zich aan, komen er allerlei verhalen in de krant te staan, en kan je ervoor kiezen om hem op zijn blauwe ogen te geloven. De charme van die mensen is soms te ook te groot! Voor een B-side is dit een aardige toevoeging, maar het deuntje gaat eigenlijk nergens heen, en zo klinkt het een beetje als wat het is, een B-side.
N/A

Little Boots (Fred Falke remix)- New in Town
Soms zijn remixes beter, nietwaar? De single van Little Boots is een beetje simplistisch, een beetje poppy in plaats van dat het echt dansbaar is. Het refrein is een beetje, tja, meidengroep-achtig. En als je die kant op gaat dan moet je het toch gaan vergelijken met pop powerhouses, die het dan stiekem beter doen. Dus dan maar er een house track van maken, sneller, dansbaarder, meer punch in alles, en dan maken de simplistische meidengroep teksten ook weer niet zoveel uit. De opbouw van Falke is al zeer fijn, voordat het echt ontbrand. Eerst gaat het van intro naar beat, en bij het refrein is het all-out. Misschien is dat gedeelte iets te zeer fast forward omdat de vocals in de origineel al moeten haasten het allemaal bij te houden, maar de rest maakt dat wel redelijk goed.
http://hypem.com/#/track/771243/Little+Boots-New+In+Town+(Fred+Falke+remix)

Dent May & His Magnificent Ukulele- Oh Paris!
Hij staat op Motel Mozaique, maar niet op mijn programma als ik daar heenga. Zeer blij, en als van de Franse uitspraak van “Paris” je vingers al niet gaan jeuken dan toch in ieder geval van de “shoobie-doobie” achtergrondzang. Of het handgeklap. Het is ook niet alsof dit erg speciaal is of nieuw. Het heeft eigenlijk een zeer retro sfeertje, als in jaren vijftig of misschien wel verder terug. Beetje te, wat mij betreft.
http://hypem.com/#/track/720315/dent+may+and+his+magnificent+ukulele+-+oh+paris

Geen opmerkingen: