woensdag 29 april 2009

Fiery Furnaces komt met nieuw album

De band uit Brooklyn zal in juli uitkomen met een nieuw album. Niet dat fans iets te klagen hadden over gebrek aan materiaal, want de band die in 2003 debuteerde met het album Gallowbird’s Bark is alweer toe aan het zevende studio album. Een gemiddelde wat volgens mij zelfs Conor Oberst met acht bands nog niet haalt! Maar Brooklyn is een broedplaats van creativiteit, en blijkbaar tappen de Friedberger’s dat af net als elke goede New Yorker doet met kabeltelevisie (what gives?).

Het album zal I’m Going Away heten, en twaalf tracks kennen. Volgens het label zal het album volstaan met 70s achtige sunshine-glazed piano pop. Volgens de band zal de dramatiek van het album ongeveer de vorm aannemen van Taxi. Yup. (Voor de mensen geboren in de jaren negentig, Taxi was een tv-serie met Judd Hirsch en Andy Kaufman, niet te verwarren met Charlie Kaufman, want de ene is gespeeld door Jim Carrey, de ander schreef een rol die werd gespeeld door Jim Carrey. Ironisch genoeg wel twee van zijn beste rollen, dus misschien moet Carrey alleen maar acteren als er iemand met de naam Kaufman aan het project is gebonden) Overigens misschien wordt iets anders met Taxi bedoeld, maar voor ons is er maar een Taxi!

Tracklist:

01 "I'm Going Away"
02 "Drive to Dallas"
03 "The End is Near"
04 "Charmaine Champagne"
05 "Cut the Cake"
06 "Even in the Rain"
07 "Staring at the Steeple"
08 "Ray Bouvier"
09 "Keep Me in the Dark"
10 "Lost At Sea"
11 "Cups and Punches"
12 "Take Me Round Again"

2 opmerkingen:

Jay zei

vergeet niet Truman Show. Maar verder wel zijn beste rollen inderdaad. Man on the Moon en Eternal Sunshine.

Stef zei

Truman Show was ook heel goed idd! Hij kan ook wel goed acteren, maar jammer dat sommige films zo weinig van hem vragen.