maandag 13 april 2009

Nieuwe tracks uit de week van 6 t/m 12 apr

De nummers van de week bestaan uit een willekeurige greep van nieuwe nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt dan bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief misschien al iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt.

Track van de week:

‘Dancers’ van Circlesquare (Russ Chimes + Anoraak remix)
We love Circlesquare. Maar wij houden ook van remixes gemaakt van nummers van Circlesquare. Vooral omdat het album van de artiest zo geweldig beteugeld en ingetogen was, en omdat de remixes dus er dansvloer nummers van kunnen maken. En dat doen Russ Chimes en Anoraak dus ook maar. Van de ingetogen spanning naar een heerlijk dansbaar, welhaast poppy nummer. Russ Chimes was eerder dit jaar ook al verantwoordelijk voor een zeer goede remix van Justin Faust’s ‘Revenge’, dus de combinatie moest eigenlijk ook wel goed aflopen.
http://hypem.com/#/search/dancers%20circlesquare%20chimes/1/


‘Die Slow’ van Health
De noise rockers uit LA kwamen afgelopen week met ‘Die Slow’, en met noise begint het nummer ook. Als je daardoor niet afgeschrokken bent dan wordt het nummer steeds beter en iets meer gestroomlijnd dan in het begin. De dromerige, distant vocals over de wat noisy gitaar en synth heen werkt goed. Misschien begint het een beetje off-putting omdat het iets te noise-achtige begint, maar als het daarna zijn draai vindt verandert het in een zeer fijn nummer zonder de noise achtergrond te verloochenen.
http://hypem.com/#/search/health%20die%20slow/1/


‘Talk To Me’ van Peaches
Toen wij dit nummer als clip van de dag hadden zeiden we al dat naar verluidt dit niet het beste nummer was van het album. En laten we het hopen, want Peaches hoort toch creatiever te zijn. Spunky, dat wel, maar ook wel erg recht toe, recht aan. Beetje Beth Ditto goes electro, en om dat te doen hebben we Beth Ditto en haar Gossip al. Vol attitude, maar ik kan eigenlijk niet meer zeggen dan dat het nummer rechtdoorzee is, en dat we van dat soort nummers er al genoeg hebben eigenlijk, stiekem, toch wel.
http://hypem.com/#/search/talk%20to%20me%20peaches/1/


‘Alone’ van Dan Black (Stockholm Syndrome club mix)
De key word is hier, mind you, club mix. Dan Black is één van die nieuwe singer/songwriters met synth invloeden zoals Frankmusik of, aan de vrouwelijke kant, Little Boots. Dit nummer is van die wat zachtere sound omgetoverd in een club mix, inclusief grootse momenten. Niet dat dat per se erg is, het probleem is dat de vocalen totaal niet passen bij deze club mix. Oftewel, leuk dat het een club mix is, maar het nummer past er niet bij, dus lijkt het een mix met een nummer erop geplakt. Beetje rare gewaarwording.
http://hypem.com/#/search/alone%20stockholm%20syndrome/1/


‘Zero’ van de Yeah Yeah Yeahs (Erol Alkan remix)
Beats en een fluisterende Karen O, wat wil je nog meer? En nog dansbaar ook! Erol Alkan, die op Koninginnenacht (dag? Wie wil er nu nog een extra feestdag anyway, alsof we en masse Goede Vrijdag en Drie Koningen hebben gevierd…) in Paradiso zal draaien, weet een heerlijk beweegbare track te maken met de vocalen van Karen O er op de juiste momenten erdoorheen. Eerst fluisterend, dan schreeuwend, en bij beide klinkt het fijn bij dit nummer. Deze gaan we nog wel in de clubs horen denk ik zo.
http://hypem.com/#/search/zero%20erol%20alkan/1/


‘I’m a Freak’ van Nic Xedro
New Yorker Nic Xedro raakt geïnspireerd door mensen die hij kent met dat beetje plezier in het leven, travestieten, drag queens, artiesten, enzovoort (zeker zijn woorden, zoiets zou ik dan weer net niet in andermans mond durven te leggen. De woorden dus.). Dus dat een nummer van hem komt getiteld ‘I’m a Freak’ is niet geheel verrassend. Wel verrassend is dat het zeer mellow is, rustig, zomerig bouncy. Wat goed en wel is, alleen herhaal dan niet zo vaak “I’m a freak” om vervolgens op een soort van kinderrijm ritme te zingen: “I wanna see how freaky you’ll get with me, get with me get with me. I wanna see how freaky you can be, you can be, you can be.” Soms werken dat soort juxtaposities wonderwel, in dit geval klinkt het misschien toch te kinderlijk in plaats van freaky of oncomfortabel.
http://www.myspace.com/nicxedro

Geen opmerkingen: