zaterdag 25 april 2009

Dingen die opvielen in de week van 18 t/m 24 apr

Een random greep uit het (muziek) nieuws van een random week. Nou ja, niet zo random, want we pakken altijd de week die net geweest is. Wat zou betekenen dat het een vrij predetermined week is. De week van 17 april, 1986, dat zou een random week zijn! Of toch? Misschien is het een random week voor mij, maar heeft het een diepe link met iets in uw leven. En is het mij ingegeven, dat zou eng zijn, nietwaar? Alles in de universe wordt misschien wel aan elkaar genaaid door hogere machten! En de aarde vernietigd door Marvin the Martian, maar als u gered wordt, remember, breng een handdoek mee.

En dan doe je zo je best nooit met je kop op TV te komen (of OH MY GOD, he’s not a robot!): Thomas Bangalter wordt uitgebreid gefotografeerd tijdens een mini DJ sessie op een verjaardagsfeestje. (de nummers, overigens, waren Daft Punk's "Rollin' & Scratchin'," DJ Mehdi's "Signatune" (waaraan hij heeft meegewerkt), en Prince's "Raspberry Beret.")

Een uitgebreide lijst van bands niet gecoverd door of Montreal: …

Quite pathetic though, isn’t it, really? (of mensen zonder hobby): Iemand veranderde Beyoncé’s stem op een opname van de Today Show zodat het leek alsof ze niet kon zingen. Hilarisch en, niet te vergeten, zeer respectvol…

Persoonlijke irritatie van de week: De basketbalcommentatoren van Sport1. For fuck’s sake, je verslaat drie wedstrijden per week of zo, breng dan in ieder geval het respect op je in te lezen in de play-off teams! “Okur speelt niet mee voor de Jazz en wordt vervangen door Kyle Korver”. Ja, want een speler van 2 meter 11 wordt inderdaad niet vervangen door de speler van dezelfde lengte in de line-up, maar door iemand veel kleiner. “En ze gaan dus kleiner spelen.” Nee! Want er staat toch iemand in van dezelfde lengte! En dat was toen de wedstrijd nog niet eens begonnen was…

Persoonlijke yay! moment van de week: Het lekken van het album van Jarvis. Wist u trouwens al dat deze op 7 juni een concert in Paradiso zal geven? Doe maar gaan, en schudt maar een handje met de idioot vooraan het podium die er al twee uur van te voren zit. Ik ken hem, but not quite well.

In een wereld der blinden is dit nog vrij ver verwijderd van koning (of in een wereld van mensen die niet kunnen zingen, is dit nog vrij ver verwijderd van koning): Er komt een bio pic over Milli Vanilli.

Geen opmerkingen: