zaterdag 18 april 2009

Dingen die opvielen in de week van 11 t/m 17 april

Een random greep uit het (muziek) nieuws van een random week. Nou ja, niet zo random, want we pakken altijd de week die net geweest is. Wat zou betekenen dat het een vrij predetermined week is. De week van 17 april, 1986, dat zou een random week zijn! Of toch? In ieder geval, een random greep uit de eerste volle april week.

De “Wat?” defense (of even if the glove fits, who does that?) – Woody Allen klaagt American Apparel aan vanwege onrechtmatig gebruik van beelden met hem en het schaden van zijn imago. De verdediging zegt dat dat imago door Allen zelf al om zeep is geholpen doordat hij trouwde met zijn stiefdochter Soon-Yi anderhalf decennia geleden…

Dat is mooi, want ik ken mensen die weleens teveel hebben gedronken en coke hebben gesnoven en daardoor tegen lantaarnpalen gingen opneuken. Voor de mensen die zich hierdoor aangesproken voelen, verwacht een rare foto met uitgebreide toelichting op deze site, want eh, heb je vroeger een fout gemaakt mag je het imago van die persoon vanaf dat moment onbeperkt schade berokkenen natuurlijk.

Iets meer respect voor een icoon graag. Sowieso denk ik zou iets meer respect voor iedereen de wereld niet slechter maken. We kunnen het in ieder geval proberen, no? Anders draaien we het wel weer terug, of worden we en masse vervangen door replicants.

Wanneer je weet dat de inspiratie op was – Slagsmalsklubben komt naar Nederland tijdens de Valkhof Affaire.

He said, but she said, but he said, but oh… - Crystal Castles trok zich terug uit een concert in Dallas omdat de venue geen goed geluidssysteem zou hebben. In die club hebben onder meer Holy Fuck, Animal Collective, en nog meer gespeeld.

Of toch niet? Want volgens het CC kamp had een DJ een paar weken terug de speaker al opgeblazen, en de venue wilde niet dat dit nog een keer zou gebeuren. Men probeerde betere speakers te huren, maar faalde op het laatste moment.

Oh ja, en dan Vega (een band die wij in onze mixtape ooit hebben gehad, mocht mijn geheugen niet vanwege ouderdom afgetakeld zijn tot dramatische proporties), die werden van de line-up gehaald. Volgens het Crystal Castles kamp had de band een FX-pedaal gestolen.

“Fucking bullshit,” volgens Vega.

Volgens de club gedroegen de bandleden van Crystal Castles zich als prima donna’s. Crystal Castles wilde niet de club binnenkomen zolang Vega er was. Zo begon alles te laat, en vervolgens zouden Crystal Castles extra woofers hebben geëist, om daarna te stellen dat ze liever de show niet zouden spelen (de fans waren al lang en breed aan het wachten) dan dat ze met te weinig kick drum zouden zitten.

Uiteindelijk gaf de band om 22u de boodschap door dat ze niet zouden spelen.

Ehr…

Ach, zolang ze maar toffe buttons hebben.

Geen opmerkingen: