vrijdag 24 april 2009

Patrick Wolf album lekt

Eerst Jarvis, nu Patrick Wolf, twee rebellen van de muziekwereld (want Jarvis, zoals u misschien te jong was en dus niet weet, moonde tijdens Michael Jackon’s Brit Awards optreden way back when I was a little girl, and I had a rag doll). Eerder rapporteerden wij al dat het album van Jarvis was gelekt, en nu is dus het album van Patrick Wolf aan de beurt. Dit album heet The Bachelor en telt veertien nummers. Gasten op dit album zijn onder andere Tilda Swinton, Alec Empire, en Matthew Herbert (die het album van The Invisible produceerde, de band die wij onlangs hebben geïnterviewd. Zie je hoe dat werkt?)

Het is wel belangrijk dit album ook zeker te kopen, want het album is gemaakt via het Bandstocks principe (waar ook frYars aan meedoet, wie ik heb geïnterviewd voor EVB, en welke online komt als ik daarvoor het groene licht krijg. Iets met een fotograaf was het…). Oftewel, fans hebben hun hard verdiende geld belegd in het album waardoor Wolf het album kon maken zoals hij zelf wilde zonder label interference, en die mensen willen dus hun opbrengsten terugkrijgen. Dit is van belang omdat anders artiesten weer afhankelijk worden van labels en ze niet meer de artistieke vrijheid hebben. Amanda Palmer van de Dresden Dolls gaf een tijdje terug haar label nog een veeg uit de pan door te zeggen dat ze van hun afwilde.

1 opmerking:

HelloChristian zei

Ja, kijk naar de Dresdon Dolls, dan was dat meisjes ook solo gegaan voor even, had dat er wat mee te maken?

En Patrick Wolf, haha, die blijft me altijd bijstaan met een optreden in de (wow alweer) julliet (ja ik spel het elke keer anders). Ging die in de lichtmast klimmen, best geestig. En met childcatcher (weet niet of je bekend ben met die nummers) had die zo een pianokrukje en ging die abscene bewegingen erop maken, wat een gek jongetje is het.

je suis curieux.