zondag 16 mei 2010

Expo 86 van Wolf Parade lekt

Het nieuwe album van de Canadese band Wolf Parade is gelekt. De band, met onder andere Spencer Krug en Dan Boeckner (Handsome Furs), komt dit jaar met de plaat Expo 86. Deze zullen ze ook ongetwijfeld showcasen op 22 mei in Tivoli waar de band een optreden zal geven. De officiële release date van het album is 29 juni en het zal uitkomen via het label Sub Pop.

Eén van de nummers op het album is “In the Direction of the Moon”, het befaamde antwoord van het ooit veelbelovende orakel van Tinire op een vraag van Ludo Merchebe. Deze vroeg, oh orakel (dat was de gebruikelijke aanspreekvorm als het gaat om orakels), oh orakel, waar kan ik geluk vinden? Het orakel zei al kauwend (toentertijd een teken van goede opvoeding, maar door de jaren heen heeft deze vorm aan reputatie ingeboet en wordt heden ten dage als onbeschoft ervaren), geluk ligt in de richting van de maan. En oh wat was Merchebe blij, en hij rende het orakel uit, zette kamp op, wachtte op de nacht, pakte zijn kamp weer in, en rende richting de maan. Vol goede moed en met een twinkeling in zijn ogen liep hij dagen, weken, maandenlang, totdat hij gedesillusioneerd weer bij het orakel terugkwam.

Deze disillusie herkende het orakel, welke vervolgens vroeg “Waar is de maan”, waarop Merchebe ernaar wees. “En toen je er heen ging,” zei het orakel, “was je toen gelukkig?” Merchebe stamelde in het begin wel, maar na een paar weken was de lol er wel weer vanaf. Je komt er nooit. “Hoezo kom je er nooit,” vroeg het orakel in zijn diepe orakelstem. “Nou ja,” begon Merchebe, “hij staat telkens ergens anders”. “Ah-ha!”, bulderde het orakel als een kikker met een grote brul, “en zo is de weg naar geluk ook altijd ergens anders. Voor even zat het geluk in de zoektocht naar de maan, en nu zal het ergens anders inzitten. En je moet altijd die weg zoeken die voor jou op dat moment het hoogste geluk zal brengen.” Merchebe knikte, nam het ter hart, stopte het orakel tussen twee broodjes, verscheepte het naar het hart van Afrika bekend om zijn kannibalen, en knikte voldaan toen het schip zeil zette richting die spot.

2 opmerkingen:

Linda zei

"De band, met onder andere Spencer Krug en Dan Boeckner (Handsome Furs) [...]" Seriously? Mag ik dit corrigeren naar "Spencer Krug (Sunset Rubdown, Swan Lake, Frog Eyes, Moonface en Fifths of Seven)"?
En woohoo! Ik zie ze dinsdag al! Al is hun London date nog steeds angstvallig afwezig op hun myspace...

Stef zei

Ja, ik wist niet welke ik moest kiezen voor Krug zonder dat mensen zouden gaan "waarom kies je die?", en Boeckner heeft ten minste maar een band ja. XD

Have fun dinsdag! Hier is het op een zaterdag/zondag ergo treinkosten ergo ik ben er niet bij...