maandag 31 mei 2010

Incubate gaat het platteland op met Dan Deacon

Het Tilburgse festival Incubate heeft grote plannen met het omringende plattenland van de stad. Met het Glocal project zet de stad ook het naburige op de kaart. Zo zullen verbonden met het project Dan Deacon en Jimmy Joe Roche een video kunstwerk maken. Deze zal op zaterdag 18 september getoond worden op de biologische boerderij ’t Schop waarna Dan Deacon een optreden aldaar zal verzorgen. Een dag daarvoor zal Black Mountain een optreden geven in het amfitheater tussen de vennen van Oisterwijk. Dit zijn twee van de dingen die verbonden zijn aan het project.

Nu moet er wel goed opgelet worden, want het platteland kan nog vaak verraderlijk zijn! Elk jaar komen twintig mensen in de VS alleen al om door koeien, waarvan in zestien van deze twintig gevallen de koe expres de persoon raakt! Ze moeten niet opstandiger worden. Maar het is ook wel enigszins te begrijpen, dat van de koe, want zo op het platteland droomt deze er natuurlijk van om ooit in de stad te wonen. Oh, in zijn eigen penthouse, nooit meer rennen, fijn met de lift, en dan lekker genieten van de eigen ruimte met eigen keuken en badkamer, in plaats van een of andere badderplaats die gedeeld moet worden met beesten als varkens en paarden! Pfft. En met een eigen balkonnetje, belegd met wat zelf aangelegd gras om te grazen, oh hoe fantastisch moet de stad toch zijn, denkt zo’n koe.

Dus denk in de desillusie, de in duigen vallende droom, als er stadsmensen op bezoek komen! Niets van die glamour, niets van die rijkheid en van die levensstijl, maar ordinaire families met meisjes die kauwgom kauwen en ouders die met bierkannetjes over de velden lopen! Wat is er nog voor om te leven, als de stadse droom er niet meer is? Door hen. Door hen! Het is een wonder dat maar zestien koeien hiervan gek worden en de vernieler van hun dromen proberen te doden! Hoewel gezegd moet worden dat het aantal koeien in zelf analyse gegroeid is in de laatste jaren samenvallend met het stijgende aantal tripjes van stedelingen naar het platteland.

Geen opmerkingen: