
Het album heet dus Small Craft on a Milk Sea. Het punt van een zee van melk is dat het dikker is dan water, en dus moeilijker doorkombaar. Maar, als je dan toch vast zit, dan kan je maar beter in een zee van melk vastzitten, want dan heb je in ieder geval nog voeding. Helaas voor het kleine schip was de kok er eentje die uitstekend een paar vaste gerechten kon klaarmaken, maar niet eentje die met nieuwe situaties en ingrediënten om kon gaan. Oh had men maar de Franse chef LeSourbier aangenomen, hoe hij vanuit nieuwe situaties en op gevoel gerechten kan bereiden, c’est tres magnifique! Maar helaas, en zo moest men het doen met cornflakes (melk plus de gekruimelde koeken, ten minste, voor het eerste gedeelte, daarna was het meer melk met crackers, hoewel de dokter op mysterieuze wijze steeds splinters uit de tongen van de zeelieden moest verwijderen. En men kon geen mensen in ziekteverlof veroorloven, want men moest telkens melk uit het schip scheppen vanwege een plots ontstaand gat. Het mysterie!). Overigens, zoals iedereen weet, melk is goed voor elk, en je wordt er groot en sterk van, en die zeelieden waren al Jerommekes, dus qua fysiek werd iedereen er heel happy van! En toen het schip weer kon varen waren er plots heel veel blozende jongemannen met matrozenpetjes op in de eerste stad die ze aan hadden gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten