zondag 8 augustus 2010

Paul Smith van Maximo Park komt met solo album

De frontman van Maximo Park, Paul Smith, zal een solo album gaan uitbrengen. Het album zal Margins gaan heten en op 11 oktober via de band’s eigen label uit worden gebracht. Eén van de nummers heet ‘I Drew You Sleeping’, wat lange tijd common practice was in de psychotherapie waar psychiaters uit de Freudiaanse school deze vrije associatie tekenopdracht opnamen. Voor deze opdracht werden mensen in slaap gebracht, er werd een vraag gesteld waarop ze antwoord wilden (of niet), en dan tekenden ze die persoon die het antwoord op de vraag was vanuit hun onderbewustzijnde!

Echter, zoals altijd moet je om iets te kunnen een studie hebben gevolgd, alleen deze vorm van psychotherapie bleek zo populair dat ook charlatans dit gingen proberen om wat geld te verdienen. Alleen zij kregen natuurlijk niemand aan het tekenen in hun slaap, dus vaak waren het halve artiesten die, tijdens de slaap van hun patiënt, zelf iemand gingen tekenen en dit vervolgens presenteerden aan de patiënt! Kan ik zo mooi tekenen, ja u kan zo mooi tekenen, kijk naar de schaduwen bij de ogen, en de kaaklijnen!

Dit werd echter echt een probleem toen enkele van de charlatans iets zodanig verkeerds deden dat het van kuur een hypnose werd. Dus de patiënten werden in slaap gebracht, en dan kregen ze bijvoorbeeld de vraag wie zou u willen vermoorden, en dan tekende de charlatan snel een tekening (bij gebrek aan het kennen van persoonlijke vrienden/kennissen van de patiënt werd dat vaak een bekend persoon), en dan ontwaakte de patiënt. Kijk, dit is de persoon die u hebt getekend. Waarna de patiënt de tekening bekeek, dromerig wegliep, onderweg op de een of andere manier altijd wel een bijl wist te vinden, om vervolgens naar de getekende persoon te lopen en deze probeerden ze dan in tweeën te hakken. Nadat dit was gebeurd met de president van Polen werden deze praktijken hard aangepakt, immers maak je internationaal geen goede beurt als je met bijl in hand naar de premier van Rusland waggelt.

Geen opmerkingen: