woensdag 25 augustus 2010

of Montreal brengt volgend jaar EP uit

False Priest is officieel nog niet uitgebracht en de band of Montreal staat nog een fikse tour te wachten (waaronder door Nederland, waar de band in de Melkweg komt optreden). Echter, Kevin Barnes heeft al een nieuwe EP aangekondigd. Deze EP zal Controller Sphere gaan heten en in het voorjaar van 2011 uitkomen. Hiermee zal de band de trilogie afmaken die het blijkbaar begonnen was met Skeletal Lamping.

De controller sphere is een device uitgevonden door Levi Portowitz dat, als je in de sphere van het apparaat komt, jouw mind kan controllen. Oftewel, het ding kan bepalen wat jij denkt en dus ook doet. Maar Portowitz had het niet makkelijk met de ontwikkeling van dit apparaat. Het eerste prototype werkte eigenlijk alleen op insecten. Wat wel handig was, want je stelde het commando gewoon standaard in op “blijf zitten”, alle insecten bleven dus in de cirkel van het apparaat zitten, en dan kan je ze zo weggooien uit je huis. Maar dat was niet de intentie (plus dan kan je het maar één keer gebruiken en moet je daarna weer overnieuw beginnen, en wie wil dat nou?).

Na veel zwoegen kwam Portowitz met een tweede versie die nog in ontwikkeling zijnde hersenen kon overnemen. Dit beperkte zich voornamelijk tot kinderen tot twaalf jaar en 60% van de wereldleiders in de jaren ’40. De laatste stap was moeilijk, maar na een periode van hard werken en faillissement wist Portowitz het ding zo te maken dat hij ieders mind kon overnemen! Hoera! Alleen toen was het inmiddels de jaren zestig, en de interesse in mind control was ernstig gedaald en iedereen dacht nou juist aan het fysieke! Portowitz probeerde men nog over te halen door te zeggen, maar met mind control kan je ook ervoor zorgen dat iemand fysieke acties met je wilt uitvoeren, maar het waren de jaren zestig, who needed convincing to do that?

Geen opmerkingen: