woensdag 25 augustus 2010

Peter Broderick komt met nieuwe release

Peter Broderick zal op 6 september een mini-album uitbrengen. Dit album zal How They Are gaan heten en uit worden gebracht via het label Bella Union. Het album kent zeven nummers. Broderick had gehoopt dit jaar met een volledig album te kunnen komen, maar een knie operatie en de nasleep daarvan gooide roet in het eten. Dit album zal nu waarschijnlijk volgend jaar het licht zien.

Eén van de nummers op het mini-album heet ‘Guilt’s Tune’, want ooit was er sprake van dat er een deuntje geïntroduceerd zou worden die je zou horen als je schuldgevoel hebt. De meest vooraanstaande dode componisten bogen zich hierover, op Bach na, die was op een bijveldje aan het hockeyen en wenste niet gestoord te worden. Beethoven vond dat het iets moest zijn wat ze de stuipen op het lijf zou jagen, terwijl Schubert nou juist zoiets had van nee, nee, iets melodieus, iets wat hen attendeert op het feit dat ze schuldgevoel hebben. Liszt zei, wat een onzin, ze hebben een schuldgevoel, ze zullen wel wat gedaan hebben, gewoon dood laten neervallen, ik snap niet waarom ze ons hier nu weer mee opzadelen.

Na urenlang geharrewar kwam Bach bezweet binnen, speelde een deuntje, liep weg, en oh het was exact wat ze zochten! De glorie! Echter, men was net afgestapt van het idee van een globaal schuldgevoel deuntje, hoewel het riedeltje nog wel is verkocht aan afzonderlijke bedrijven. Dus mocht je ooit iets uit paddenstoelen in de Efteling horen, you probably did something wrong honey, en dat op je zesde al, dat wordt nog wat met jou!

Geen opmerkingen: