zondag 8 augustus 2010

Dr. Dre maakt concept album over de planeten

Dr. Dre gaat een concept album maken over de planeten. In een surprising turn of events gaat dit album The Planets heten. Dit wordt blijkbaar een geheel instrumentaal album bestaande uit hoe Dr. Dre denkt dat elke planeet individueel klinkt. Wanneer dit album uitkomt is nog niet bekend, maar Dr. Dre werkt er in zijn vrije tijd hard aan.

De vraag rest natuurlijk of Pluto in het programma zal worden opgenomen. De vroegere planeet heeft natuurlijk wel status nog van vroeger, en Dr. Dre is wel opgegroeid met het idee dat Pluto een planeet is. Daarentegen, moeten we wel hetgeen eren wat geweest is? Moeten we altijd denken in ere van? Wij eren hen die voor ons zijn geweest voor geleverde prestaties. Maar als er bijvoorbeeld een nieuwe planeet komt, kan die dan nog wel opleven tegen de nog steeds rondhangende geest van Pluto?

De nieuwe planeet zou zomaar het gevoel kunnen krijgen alsof hij iets minderwaardig is, alsof hij iets moet doen, een bepaalde bijdrage moet leveren, om zijn waarde voor de wereld te bewijzen. Maar dit kan hij niet doen, want hetgeen Pluto heeft gedaan was een andere tijd, maar hij, hij zal en moet geƫerd worden terwijl de nieuwe planeet niets kan doen om zijn waarde voor de wereld te tonen. Dus moeten we dan zo actief, vijfenzestig jaar na dato, nog wel alles zo blijven eren? En wat voor effect heeft dat op zij die dat moeten opvolgen? Om nog maar te zwijgen over het masculiene imago dat daardoor in stand wordt gehouden.

Geen opmerkingen: