woensdag 6 oktober 2010

Mount Kimbie komt met EP

Mount Kimbie zal later dit jaar met een nieuwe EP komen. Deze EP zal Blind Night Errand heten en op 23 november uitkomen. Dit zal gebeuren via Hotflush. De title track van deze EP komt van het album wat de band heeft uitgebracht, geheten Crooks & Lovers.

De EP heet dus Blind Night Errand, en op een gegeven moment kwam het in fashion dat mensen werden gestuurd om blinde, nachtelijke boodschappen door te geven. Dat wil zeggen, iemand werd er met een boodschap opuit gestuurd, en men ging ervan uit dat de boodschap wel zou aankomen bij de juiste persoon, want wie anders zou het interesseren dan de persoon voor wie het bedoelt is? Dus als je gewoon in de nacht de boodschap roept en door de stad loopt, degene voor wie het bedoeld is zou het vast uiteindelijk horen, en dan komt het dus aan. Een soort van de hondensysteem in de 101 Dalmatiƫrs zeg maar. En dit werkte goed in de jaren Dertig, maar door de oorlog moest men voorzichtiger zijn en mocht niet iedereen alles meer horen en zo raakte het een beetje in de vergetelheid.

Maar na het succes van de jaren Dertig probeerde men het net na het vieren van het millennium te herintroduceren. Echter, het faalde, want waar in de jaren Dertig men zich alleen met zijn eigen zaken bemoeide greep nu iedereen naar elke boodschap die maar langs kwam in de hoop dat het toevallig ook interessant voor hen was of in ieder geval iets waar ze even wat mee konden. Zo kwam er dus voor veel mensen een information overload met informatie die compleet irrelevant was, maar toch bleef men maar die boodschappen aannemen zodat de mensen voor wie het nutteloos was het lazen, en de mensen voor wie het interessant was, daar kwam het niet bij aan. Wat een probleem is natuurlijk, maar mensen zijn nu zo gewend aan het continu krijgen van informatie dat ze het maar laten doorlopen voor het geval dat ze anders klachten krijgen.

Geen opmerkingen: