dinsdag 19 oktober 2010

Nieuw album The Go! Team

The Go! Team, de Engelse band opgericht door Ian Parton en met Ninja als frond lady, zal op 31 januari een nieuw album uitbrengen. Dit album zal Rolling Blackouts heten en uitkomen via Memphis Industries. Het is het derde album van de band, dat debuteerde in 2004 met Thunder, Lightning, Strike. Dit keer heeft de band ook de nodige hulp gekregen van buitenaf. Zo zullen op het album mensen te horen zijn uit de bands Deerhoof en Best Coast, en ook een twintigkoppige blaassectie is van de partij.

Marzi DiMonti heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de blackout, en hij schreef daar het baanbrekende boek “Blackouts Feeling Blue and the Yellow Journalism Behind It” over. In dat boek, met de geschiedenis van de blackout, analyses aangaande vescheidene blackouts, en essays aan de hand van theorieën van Kant, schrijft DiMonti het volgende in de kleine samenvatting van het boek aan het begin: “De eerste blackouts werden waargenomen in 1770. Dit, echter, in een beperkt aantal plaatsen, want op dat moment waren het stuiterende blackouts. Veel mensen ondervonden geen problemen van dit fenomeen, maar een klein gedeelte van de populatie sprak over een onevenredige last. Logisch, want het stuiterde, dus het vond telkens plaats in exact dezelfde plek, en steeds vaker (laat een bal van hoogte vallen, kijk hoe het stuitert, en u zult het patroon ontdekken). Dit verklaart ook de leegloop van enkele dorpen en de migratie naar de stad in de 19de eeuw. Immers, omdat het op steeds dezelfde plek gebeurde, gebeurde het in de stad niet.

Echter, een blackout is natuurlijk een malafide iets, want het probeert zoveel mogelijk mensen te irriteren. Dus de blackout was niet content met zijn succesratio, zeker na de migratie waardoor het aantal mensen dat ze daadwerkelijk irriteerden steeds kleiner werd. Bij de JCB (Jaarlijkse Conventie van Blackouts) werd vervolgens het balletje opgegooid om in plaats van te stuiteren, te rollen. Want, zo klonk de logica, dan bestrijk je meer ruimte, en irriteer je dus meer mensen. Het probleem is dat je hiervoor rond moet zijn, wat de mislukte aardappeloogst in Ierland in de 19de eeuw waarschijnlijk heeft veroorzaakt, want de blackouts moesten meer eten en dan moet je de dingen pakken voordat ze geoogst worden, anders eten de mensen ze op. Een bijkomend voordeel is dat je ze zo nog eens extra irriteert (oh hoe de blackouts lachten langs de kant van de weg terwijl de Ieren verhongerden!). Lange tijd stagneerde de ontwikkeling van de blackout toen het eenmaal aan het rollen was gezet, echter zijn er in de laatste jaren aanwijzingen gevonden dat de blackout niet meer rolt, maar dat de bond busjes heeft gekocht en dat ze telkens van plaats naar plaats worden gereden door daarvoor speciaal aangewezen chauffeurs. Men denkt dit te weten door de verhoging van de benzine declaraties in de boekhouding van de VB&B (Vakbond voor Blackouts & Bliksemschichten*)

*Alleen bliksemschichten die dichter dan een seconde bij de donder zitten mogen zich hierbij aansluiten, elke andere soort bliksemschicht wordt gezien als ineffectief en niet mens irriterend genoeg.

Geen opmerkingen: