maandag 25 oktober 2010

Nieuw album Lone uit laat in november

Op 29 november zal Lone nieuw werk uitbrengen. Het zal een mini-album zijn uitgespreid over twee vinylplaten. Deze vinyl release zal op 29 november uitkomen via het Magic Wire label van Lone zelf. De naam die het geheel krijgt is Emerald Fantasy Track.

Eén van de nummers op het mini album heet ‘Moon Beam Harp’, en de Moon Beam Harp is een artefact uit vervlogen tijden welke, als deze bespeeld wordt, een straal maneschijn tevoorschijn tovert. De nuttigheid hiervan is in de loop der jaren wel aangetoond. In vroegere tijden werd dit als een hulp in het donker gebruikt toen er nog geen licht was. Zelfs na de uitvinding van de zaklamp werd het zo nog weleens gebruikt, alleen vanaf toen meestal nog maar in de lagere klassen, want die hadden alleen een knijpkat, vrij irritante dingen zijn dat. In de 17de en 18de eeuw werd het vervolgens vooral gebruikt door barden, die het gebruikte om hun serenade onder het balkon extra romantiek te geven door een straal maanlicht op zichzelf te laten vallen.

Waar het toen nog gebruikt werd om iets een vleugje allure te geven wordt het nu niet zo zeer als vergroting van de romantiek gebruikt, maar puur als spotlight. De bard die kwam in de spotlight van maneschijn en zong een prachtig nummer, alleen nu gebruiken mensen dit om de setting te creëren, om de straal maneschijn op te roepen, en dan gaan ze erin staan… en ze kunnen niets! Wat niet zo erg is als één iemand het doet, maar steeds meer en meer mensen gingen het doen. De spotlight, zo van, hey, attentie, hier ben ik, maar vervolgens werd er geen kwaliteit geëtaleerd. Geen ode, geen nummer, geen liefde, geen romantiek, alleen, ik, die in deze spotlight sta, kijk mij. De laatste jaren is deze manier van de harp gebruiken zo toegenomen dat er wordt verwacht dat, bij een aanhoudende stijging als dit, er in 2014 zoveel maneschijn wordt opgeroepen dat de nacht en diens donkerheid gewoon ophouden te bestaan.

Geen opmerkingen: