vrijdag 25 september 2009

Bernard Sumner gaat samenwerken met Stuart Price, Bad Lieutenant album gelekt

Bernard Sumner (Ex New Order, Joy Division) zal als hij vrij is van zijn Bad Lieutenant verplichtingen een samenwerking afmaken met Stuart Price. De super producer en het Zoot Woman bandlid was met Sumner al bezig om een nieuw synth gedreven album te ontwikkelen, alleen het was voor Sumner teveel om en aan Bad Lieutenant en aan het nieuwe project te werken. Zodra Sumner tijd heeft zal hij weer beginnen aan dit project. En zodra Price vrij is natuurlijk, want Zoot Woman staat volgende week vrijdag in de Melkweg.

Het album van Bad Lieutenant, Never Cry Another Tear, is ondertussen te horen op het internet. Het album zal officieel over vier dagen uitkomen. Eén van de tracks is geïnspireerd door een verkeerd overgeleverde sage uit de Griekse mythologie. De ondergang van Icarus was namelijk niet zo heroïsch en aan zijn hoogmoed te danken (die dus letterlijk voor de val kwam) zoals het verhaal wil. Icarus had namelijk zijn vleugeltjes omgebonden en wou met zijn ranke danserslichaam het luchtruim kiezen. Dit deed hij, maar hij vloog lans de Andrade, een experimenteel lighthouse. Minos had een professor net de opdracht gegeven to let the lighthouse ‘shine like the sun’ (de titel van het nummer), en in het geheim had hij daar lang aan gewerkt.


De professor en Minos stonden bij de vuurtoren en drukte op de knop om het te laten schijnen als de zon, en dat zorgde voor een algehele verblinding en een verstommende hitte. En toen ze de knop induwde kon Minos nog net “oh-ow” uitstamelen want Icarus vloog net langs. Het licht smolt de wax, Icarus viel naar beneden, en Minos en de professor besloten het project geheim te houden en in de nationale cultuur het verhaal te laten opnemen zoals wij dat vandaag de dag nog kennen.

Geen opmerkingen: