vrijdag 18 september 2009

Pavement reünie is a go

De band heeft een concert gepland staan op 21 september 2010 in Central Park. En ja, dat is nog een ruim een jaar weg. Pavement maakte furore in de jaren negentig en wordt gezien als één van de meest invloedrijke bands uit dat decennium. Dit wordt o.a. onderstreept door het The National nummer ‘So Far Around The Band’, waarin Berninger zingt: “You’ve been humming and I think it’s forever / Praying for Pavement to get back together”. Dit, dus, is nu dus gebeurd, wat de discussie weer doet oplaaien over het vanzelf uitkomen van gedane voorspellingen. Kitzhammer deed hier onderzoek naar, in hoeverre voorspellingen altijd vanzelf uitkomen, mits men lang genoeg wacht en het niet te stupide is.

Zo deed Kitzhammer een onderzoek waarin hij gedurende een reeds dagen voorspelde dat hij om 18:00 stipt te eten zou krijgen, en warempel, dit kwam altijd uit! Op het symposium wat erop volgde werden deze bevindingen met luid gejuich ontvangen, totdat Nietzsche opstond en zei dat het niet geldt als degene die het eten klaarmaakt je moeder is en je haar dit hebt opgedragen. Hij voegde toe dat het niveau van de filosofie ernstig was gedaald als dit al met gejuich werd ontvangen, en net op dat moment zakte de vloer in van het gebouw! Dit werd met nog meer “oooh” en “aaaah” ontvangen, nadat iedereen van de initiële schrik bekomen was. Iedereen droeg Nietzsche juichend op handen naar buiten, maar recent onderzoek heeft aangewezen dat dit niet zozeer goede filosofie, dan wel een goede illusie truc was, eentje die sindsdien door Hans Klok is gekocht voor een ton.

Pavement maakt in de jaren negentig vijf albums, de eerste in 1992 en de laatste in 1999. Sinds de band ermee ophield is er altijd speculatie geweest over een mogelijke reünie, maar nu lijkt het dan uiteindelijk toch zover.

Geen opmerkingen: