donderdag 24 september 2009

Nieuwe namen voor Le Guess Who

Het Utrechtse festival Le Guess Who, dat zal plaatsvinden van 25 t/m 29 november, heeft weer enkele namen bekend gemaakt. Het gaat om Fucked Up, The Cave Singers, The Very Best, Early Day Miners, Megafaun, Male Bonding, en M.S. Blum. Eerdere namen die al bekend waren voor het festival zijn The Field, Wild Beasts, en A Place To Bury Strangers. Het festival zal plaatsvinden verspreidt over verscheidene venues in Utrecht.

Zoals u kunt lezen zitten daar weer een paar rare namen bij. Niet als in, rare bands, maar als in, rare namen. Is een megafaun gewoon een mannenlijf met bokkepoten en hoorns, alleen dan zeg maar, mega? The Very Best, is dat een objectief oordeel? Een oordeel überhaupt? En Fucked Up is al helemaal boodschapsloos. Gelukkig is er nog de Early Day Miners, vernoemd naar een gure episode in de Amerikaanse geschiedenis waar rond 1870 mijnwerkers voor vijf uur ’s ochtends op moesten staan, pap aten, om vervolgens naar de mijn te lopen, soms zelfs twintig mijlen ver! En was het winter, door de sneeuw! En het sneeuwde elke winter! Daar werden lange werkdagen geklokt, en pas om zeven uur ’s avonds kon men aanschuiven aan tafel voor een warme hap. Of zo werd het aan de kleinkinderen van die generatie jarenlang verteld, en wat een rustige en brave generatie was dat! Want als de grootvaders het zo zwaar hadden dan moesten zij wel natuurlijk alles maken van de legio aan mogelijkheden die ze nu wordt geboden!

Dit ging goed totdat August Riepenheimer erachter kwam dat dit niet het geval was! Zij deed onderzoek naar die tijd, en kwam erachter dat ze vaak al ’s middags in de kroeg zaten, s’ avonds minnaressen hadden, en ’s nachts moeder de vrouw nog even deden om zo een achtste kind op de wereld te zetten! De brave generatie was ziedend en werd rebels, en een algehele opstond volgde! En zo begon punk veertien dagen eerder dan gepland.

Geen opmerkingen: